Otvoreno pismo Mile Kaselja: Politička odmazda prema meni i mojim suradnicima vladajuće kriminalne skupine koja upravlja gradom kao meksičkim kartelom

Objavljeno: 18. 03. 2021.


PODIJELI:

Umjesto predstavljanja projekata i kvalitetnih ideja gradonačelnici (pri tome mislim na njih 2) se obračunavaju sa političkim neistomišljenicima putem gradskih tvrtki i naravno novcem Vas građana grada Đakova – stoji u uvodu pisma koje potpisuje Mile Kaselj.

Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

Dragi sugrađani,

Ovim dana smo svjedoci konstantnog širenja laži i objeda na moj račun od strane gospodina Stjepana Ripića te njegovog besramnog i sramotnog vršenja pritiska na rad pravosudnih institucija.

Naime, kako se bliži kraj mandata toj nestručnoj i nekvalificiranoj osobi čija je jedina kvaliteta bespogovorna poslušnost, za koju je nagrađen pozicijom direktora tvrtke Univerzal kojoj nije dorastao po niti jednom kriteriju, sasvim je jasno da ga očito hvata nervoza i strah jer osim što za tvrtku nije učio baš ništa pozitivno, nije niti ispunio niti jedini zadatak koji je dobio kada je imenovan, a to je bila politička odmazda prema meni i mojim suradnicima koji smo pripadnici oporbe trenutno vladajućoj kriminalnoj skupini koja gradom upravlja kao nekakvim meksičkim kartelom.

Osim toga, imenovani je vjerovatno i frustriran činjenicom da su protiv njega također u tijeku izvidi za više teških kaznenih djela.

No, krenimo redom od kaznenih prijava koje gospdin Ripić često voli spominjati u svojim plaćenim oglasima u različitim tiskovinama i facebook oglasnicima. Naime, činjenica je da je gosp. Ripić protiv mene podnio više kaznenih prijava, a koje sve u suštini predstavaljaju lažno prijavljivanje i zloupotrebu pravosudnih institucija jer su sve prijave koje je podnio do sada ili odbačene ili sam oslobođen od neosnovanih optužbi gosp. Ripića. Presuda na koju se poziva gospodin Ripić donesena je u moju korist, a teret svih troškova koji iznose oko 200 tisuća kuna morati će platiti Univerzal d.o.o, a uz to meni nepozanti iznos unaprijed je već i platio dvojici odvjetnika,JEDAN IZ Osijeka a jedan iz Zagreba, a prema informacijama koje su mi dostupne navodno na trošak Univerzala d.o.o. zatupa i zamjenika gradonačelnika Antuna Galića u njegovim privatnim tužbama.

Nadalje, potrebno je spomenuti kako je gosp. Ripić do sada izgbio i sve radnopravne sporove koje sam ja i drugi radnici pokrenuli jer smo dobili otkaze uslijed političke odmazde te je na odvjetnike koji su ga zastupali potrošio više stotina tisuća kuna, a što naravno pokušava sakriti i ne želi odgovoriti koliko je do sada novaca na trošak Univerzala d.o.o. isplatuo na objesno parničenje u sporovima za koje se unaprijed znala da se ne mogu dobiti jer su bili uvjetovani isključivo diskriminacijom po političkom opredjeljenju.

Isto tako, u tri i pol godine gosp. Ripić nije smislio niti pokrenuo niti jedan projekt koji bi tvrtki i gradu donio neku dodatnu vrijednost ili profit nego je samo plagirao sve moje ideje i nastavio projekte koje sam pripremio dok sam bio direktro Univerzala. Ovo bi inače bilo pohvalno jer, kada govorimo o komunalnim aktivnostima, svima bi nam bez obzira kojoj stranci pripadamo dobrobit naših sugrađana i kvaliteta života u našem gradu trebala biti jedini prioritet, da gosp. Ripić besramno ne preuzima tuđe zasluge. Kao primjer navest ću samo nekoliko takvih ideja koje gosp. Ripić predstavalja kao svoje:  izgradnja dva reciklažna dvorišta za koje sam imao i najavu na press konferenciji još krajem 2015 godine, izgradnja i stavljanje u funkciju deponije građevinskog materijala za koji je Univerzal ishodilo dozvolu tek 2019, najavao izgradnje sortirnice otpada, a o kojoj sam govorio još 2017. godine, uređenje grobalja i projektna dokumentacija nastavka istih, dovršetak obnova desetak višestambenih zgrada za koje sam Vam ostavio ugovore za  sufinanciranje od strane Fonda za obnovu i energetsku učinkovitost,  izgradnja nove pristupne ceste do deponije Vitika (sufinancirana od strane županije dok sam ja bio direktor ), ugovori sa 4 nove općine za odvoz otpada i ugovori sa novim općinama koje je nekada radio Univerzal doo, a koje sam inicijalne dogovore obavio ja te niz drugih drugih projekata.

I naravno, skoro sam zaboravio napomenuti kao vaš uspjeh naveo bih da ste si kupili službeno vozilo koje svakodnevno i neskrivećki koristite za privatne svrhe pa ste tako obilazili shoping centre, vozite djecu u skolu, vrtic, obilazite sajmove na moru gdje ste prodavali svoje proizvode iz OPG-a. Nemojmo zaboraviti i vaš projekat uhljebljavanja Vaše supruge u centar za Socijalnu skrb Đakovo ni manje ni više nego na mjesto tragično preminulog djelatnika.

U tri i pol godine  godine koliko ste nazakoniti direktor jer nikada niste izabrani na natječaju jer ne isopunjavate uvjete jer nemate VSS, za trvtku i grad niste ništa napravili osim što ste u firmu „uhljbebili“ rodbinu, kumove i prijatelje vaših gazda iz HDZ-a te ste ostavili više milijunske troškove za izgubljene parnice i lažno podnesene kaznene prijave.

Grdno se varate i podcjenujete naše sugrađene ako mislite da vas nisu prozreli i da svi ne vide da ste samo obični plagijator i poslušnik bez ikakvog osobnog i profesinalnog i integriteta.

 

S poštovanjem,

Mile Kaselj