PČELE “OKUPIRALE” I DIMNJAK U ŠIROKOM POLJU

Objavljeno: 31. 05. 2016.


PODIJELI:

pčeleželjkomamić (5)

Nakon “zarobljavanja” bicikla u Osijeku, roj pčela okupirao je u nedjelju (29. 5.) i dimnjak na obiteljskoj kući Željka Mamića.

pčeleželjkomamić (1)Ovaj pomalo neugodan problem riješio sam tako da sam vidio u Glasu Slavonije kako u Osijeku uklanjaju pčele. Nazvao sam čovjeka, on je uskoro došao do mene, popeo se na krov i stručno pokupio roj. Mene je spasio, jer uskoro bih imao začepljen dimnjak – kaže Željko, nakon što je uspio mirnim putem povratiti “okupirani teritorij”.

Inače, taj čovjek je gospodin Ivica Mišin, profesionalni pčelar iz Osijeka.

Mišin je uistinu ugodan sugovornik, a izlazi na pozive besplatno, čak ne traži ni naknadu za gorivo. Kako kaže, život ga nije mazio, rat mu je puno toga odnio, i zato bude ispunjen kada ima mogućnost pomoći drugim ljudima.

28.05.2016.Osijek - Na sredisnjem osjeckom trgu Ante Starcevica roj pcela okupirao je bicikl te je pcelar trebao intervenirati kako bi premjestio pcele u kosnicu.Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL------4xcolor osijek

Rojenje pčela nije neuobičajena pojava, a problem predstavlja jedino kada netko nestručan pokuša odraditi posao. Tada oni stresu oko 60 % roja, a ostali dio leti okolo. Zbog toga je najbolje nazvati vatrogasce na 193 koji su u kontaktu s nama pčelarima, mi  tada izađemo i riješimo problem – kaže Mišin.

Osim pčela Mišin uklanja i stršljenove, pa ako budete imali sličnih problema ne bi škodilo da zapamtite broj 098 175 40 50.

« 1 od 5 »

 

 

.