Pernar sumnja u glasove za Gradsko vijeće Grada Đakova

Objavljeno: 29. 05. 2017.


PODIJELI:
No da idemo redom.
Slučajno sam zapazio, da je u našoj Županiji lista „ŽIVI ZID, Tomislav Vidošević“ osvojila 2887 glasova ili 4,93% (Brodsko-posavska županija)! Uspoređivao sam rezultat sa potrebnim prolaznim brojem od 5%! Ispalo da je listi nedostajalo oko 36 glasova!!! A nevažećih listova u Županiji bilo je blizu 2500 ili više od 4%! Ja bih sve te nevažeće listiće pregledao! No kako sam saznao, DIP je žalbu Živog Zida jednostavno, s manirom ‘kralja glasovanja’ odbio!

Ali to nije sve! Upozorili su me iz Živog Zida i na druge nepravilnosti. Pa sam pogledao stanje u Požeškoj županiji, gdje je lista “ŽIVI ZID, Damir Janeš“ isto dobila 4,93% glasova, a i isto je bilo oko 4% nevažećih listića! Kao da su kopirali našu situaciju, samo na manjem broju učesnika! Tamo toj listi je valjda nedostajalo 20-tak glasova!

A onda su mi javili, kako je u Đakovu i Vinkovcima za gradsko vijeće još manje glasova nedostajalo Živom zidu, da bi prošao izborni prag i ušao u ta dva gradska vijeća!
Đakovo: lista „ŽIVI ZID – Ivana Matković“ je dobila 4,92%. Nedostajalo 7 – 8 glasova! A broj nevažećih je 279 listića!
Vinkovci: lista „ŽIVI ZID – Tomislav Brdar“ s 4.98% glasova. Nedostajala su 2 glasa! A bilo je 450 nevažećih listića!
Što na sve to reći? Je li to slučajno, ili je riječ o nekoj vrsti kriminala? Mislim da je Sinčić trebao na sve to reagirati! – piše između ostalog  SB Periskop.