Pjenušavi srijemski doručak

Objavljeno: 05. 07. 2021.


PODIJELI:

PJENUŠAVI SRIJEMSKI DORUČAK U VINOGRADU  održat će se vinariji Papak na Radošu, Ilok, u subotu, 10.07.2021. u 10h

 

ILOK, 5. srpnja 2021. – Ovogodišnji  Pjenušavi srijemski doručak održat će se 10. srpnja u najistočnijem vinogradu Hrvatske, na položaju Radoš vinarije Papak – u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb, TZ Vukovarsko srijemske županije i hotela Dunav!  

Cilj pjenušavoga srijemskoga doručka je okupiti vinare, proizvođače pjenušaca i njihove stare i nove kupce, ljubitelje pjenušaca – na neobaveznom, ugodnom druženju uz mjehuriće i srijemske specijalitete  – na mjestu gdje vino nastaje – u vinogradu. Doručak će pripremiti hotel Dunav, nedavno proglašen šampionom osmog Suncokreta ruralnog turizma, a ponuda će biti bogata, kako priliči Srijemu: poslužit će se  kulen, kulenova seka, sirevi (kravlji, podlijevani, tvrdi s paprikom, orasima, dimljeni)   zapečene flekice sa šunkom i sirom, taške, rezanci s orasima i makom, kiflice, voće …    

Nakon kušanja pjenušavih vina na početku srijemskoga doručka, svaki će vinar oko 13h ponuditi  premijeru jednoga novog vina – „En primeur SRIJEM“  (Buhač, Čobanković, Herceg, Iločki Podrumi, Papak, Trs.)

Za dodatni poseban ugođaj pobrinut će se sastav Sing Song Swing. A pomoć pri serviranju pružit će učenici Srednje strukovne škole Vinkovci u organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti.

„U jednom doživljaju Pjenušavi srijemski doručak spaja ugođaj neposrednog doticaja s prirodom, okuse i mirise vina i doživljaj autohtone, domaće hrane koju su naši vinogradari jeli desetljećima unazad. Hrana i vino ljube se na puno načina, a ovdje su sljubljeni neposredno u doticaju s izvorom – vinogradom, trsom, vjetrom i suncem. Idemo u susret onome što volimo – u susret vinima Srijema, obroncima Srijema i plodovima Srijema. Iskreno, autentično i neposredno, karakteristike su svakog istinskog doživljaja. Doživite pjenušava vina Srijema u Srijemu!“ – najavila je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Program Pjenušavog srijemskog doručka:

  9h30  – dolazak gostiju

10h00 – pjenušci dobrodošlice

10h15 – otvorenje, pozdrav i uvodni govor

10h30 –  doručak u vinogradu uz glazbu

13h00  – »En primeur« SRIJEM

14h00  – završetak događaja

Obavezne su rezervacije na brojeve 098 710 644 (Snježana Papak), 098 346 851 (Mladen Papak). Broj mjesta je ograničen. Cijena Pjenušavog srijemskog doručka: 100kn.