Pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić: Graditelji od prije 175. godina i oni kasnije bili bi ponosni

Objavljeno: 04. 11. 2019.


PODIJELI:

Pomoćni biskup Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivan Ćurić predvodio je jučer (nedjelja, 3. 11.) misno slavlje prigodom 175. obljetnice crkve sv. Izidora u Širokom Polju.

 

Župnik župe Vuka, kojoj pripada crkva u Širokom Polju, Ivan Marković, u uvodu slavlja pozdravio je pomoćnog biskupa mons. Ivana Ćurića u svoje ime i ime svih župljana, izrazivši radost što je došao da u zajedništvu s njima proslavi ovu veliku obljetnicu.

U prepunoj crkvi sv. Izidora uz sadašnjeg župnika Ivana Markovića bili su i bivši župnici župe Vuka: Mato Mićan i Andrija Križanović, domaći sin (svećenik u mirovini) Ivo Đambić, župnik župe Punitovci Đurica Pardon, župnik župe Kuševac Mihael Mađarević te dekan Čepinskog dekanata Petar Ćorluka.

Ispred Grada Đakova bio je osobno gradonačelnik Marin Mandarić, predstavnici MO Široko Polje kao i predstavnici svih udruga i društava iz sela.

Župnik Marković posebnu je zahvalu uputio svim vjernicima koji su dali do sada doprinos za uređivanje crkve sv. Izidora.

Pozdravljajući vjernike pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić zahvalio je na pozivu na proslavu 175. obljetnice crkve sv. Izidora te je između ostalog rekao:

“Vjerujem da bi graditelji ove crkve od prije 175. godina i oni kasnije koji su sudjelovali u različitim projektima, popravaka, proširenja i obnove ove crkve bili ponosni. Upravo zbog toga, zbog vaše, tj. naše vjere, naše iskrene srdačnosti, Kristovu radosnu vijest da se okupljamo kao zajednica činimo i dalje.”