Pongrac: Beljak i Mrak Taritaš najbolje da su tiskovnu održali u SDP-u jer je Beljak ugasio HSS u Slavoniji

Objavljeno: 15. 03. 2019.


PODIJELI:

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Amsterdamske koalicije u osječkim prostorijama HSS-a, predsjednik stranke Krešo Beljak izjavio je kako ima status hrvatskog branitelja i ponosan je na to, ali nikad nije pomislio, niti će pomisliti da se u životu njime okoristi.

Uz Beljaka sudjelovali su i predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš te kandidat na listi za Europski parlament Damir Jurić – piše Narod.hr.

Suspendirani predsjednik HSS-a Osječko-baranjske županije i Regije Slavonija, Zvonko Pongrac za Narod.hr komentirao je status Beljaka u postrojbama HOS-a.

Pongrac je za Narod.hr istaknuo da Beljak “treba objasniti svoj ratni put, jer je saborski zastupnik, jednako tako ne vjerujem u točnost njegovih navoda da je bio na Slavonskom ratištu, ali kao saborski zastupnik najstarije hrvatske stranke bi trebao hrvatskoj javnosti pokazati dokumente koji će to opovrgnuti.”

U slučaju da se utvrdi da je Beljak sudjelovao u ratnim zbivanjima, Pongrac je spreman ispričati se, no tvrdi da “nije bio kao što ističe”.

Pongrac je također komentirao stanje u Osječkoj baranjskoj županiji koje je “daleko od idiličnog što je Beljak izjavio jer HSS OBŽ ne funkcionira u biti ne zna se tko pije, a tko plaća. HSS OBŽ cjelokupno ne podržava Beljaka osim par ljudi koji su uz njega iz nepoznatih razloga”.

“Nekako se čini da bi za Beljaka i Mrak Taritaš bilo najbolje da su tiskovnu održali u SDP-u jer je Beljak ugasio HSS u Slavoniji, članovi stranke ga bojkotiraju, ona se svela na Zorića, predsjednika GO i na županijskog povjerenika Pintarića. Glas u Slavoniji i Osijeku jednostavno – ne postoji.”, zaključio je suspendirani Pongrac – piše između ostalog Narod.hr