POVODOM MEĐUNARODNOG DANA TOLERANCIJE FORUM ŽENA SDP-a ĐAKOVO POZIVA GRADSKU VLAST DA POKAŽE VIŠE TOLERANCIJE PREMA POLITIČKIM NEISTOMIŠLJENICIMA JER SAMO RAZLIČITOST OMOGUĆUJE RAST

Objavljeno: 16. 11. 2016.


PODIJELI:

sdptolerancija

Danas se obilježava Međunarodni dan tolerancije koji nas podsjeća na poštovanje i uvažavanje različitih od nas.

Tolerancija se temelji na znanju, otvorenosti, komunikaciji i slobodi mišljenja, savjesti i uvjerenju te predstavlja harmoniju u različitostima.

Međunarodnim danom tolerancije želi se skrenuti pažnja na brojne međunarodne akte koji se tiču ljudskih prava, eliminacije svih oblika diskriminacije žena i rasne diskriminacije te kažnjavanja zločina genocida.

Forum žena SDP-a Đakovo ovaj dan koristi kako bi podsjetili sve aktere života u našoj lokalnoj zajednici da se različita politička uvjerenja, različita vjera, nacionalnost… moraju poštovati i tolerirati. Svatko od  nas neka se zapita jesmo li istinski tolerantno društvo ili smo tolerantni samo kada to moramo biti?!

Da bi naše društvo bilo bolje i da bi nam svima bilo ugodnije živjeti u našem Gradu, trebamo prakticirati toleranciju svakodnevno. Pozivamo ovim povodom i gradsku vlast da pokaže više tolerancije prema političkim neistomišljenicima jer jedino različiti stavovi i razmišljanja mogu nam omogućiti rast!

SDFŽ SDP-a Đakovo

 

 

 

.