03.06.2019

Predstavljen Fond #SPASIME za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja

Inicijativa #SPASIME i Zaklada za ljudska prava i solidarnost – SOLIDARNA jučer su na konferenciji za medije koja se održala u Zagrebu predstavili Fond #SPASIME za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja.

 

FOND #SPASIME PRUŽA POMOĆ ŽRTVAMA OBITELJSKOG NASILJA

Tri mjeseca od samog pokretanja i prosvjeda Inicijativa #SPASIME i SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost osnovale su Fond #SPASIME za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja. Temeljna svrha Fonda #SPASIME pružanje je konkretne i interventne pomoći žrtvama obiteljskog nasilja u smislu ekonomske, pravne, psihološke, liječničke i stambene pomoći.

Jelena Veljača, jedna od pokretačica Inicijative #SPASIME poziva sve građane da sudjeluju u akciji i pozivom na broj 060 9003 daju svoj doprinos podršci žrtvama. „Bitno je da žrtve budu hitno zbrinute financijski, pravno i liječnički te da im se pruži razgovor sa stručnjakom ili osigura siguran smještaj daleko od lica nasilnika. Svatko ima pravo na siguran život, a svi imamo pravo na društvo bez nasilja“, rekla je Veljača.

Građanima su također omogućene izravne uplate na račun Hrvatske poštanske banke HR8023900011500151640 i donacije putem stranice Indiegogo (https://igg.me/at/fond-spasime). Uplate na žiro-račun Hrvatske poštanske banke glase na: SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost, Trga kralja P. Krešimira IV br. 2, 10000 Zagreb, OIB: 77689629939 s opisom plaćanja: Za Fond SPASIME. Za uplate iz inozemstva, SWIFT je HPBZHR2X. Akcija prikupljanja sredstava trajat će do kraja srpnja 2019.

INICIJATIVA #SPASIME I ZAKLADA SOLIDARNA POKREĆU VELIKU KAMPANJU ZA POMOĆ ŽRTVAMA OBITELJSKOG NASILJA

Statistike pokazuju da svjedočimo rastućem valu obiteljskog nasilja. Tako je u 2018. godini zabilježen porast nasilja u obitelji za 11 posto u odnosu na 2017. godinu.

U želji da pomognu žrtvama nasilja, Inicijativa # i SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost osnovale su Fond #SPASIME. Temeljni je cilj fonda žrtvama osigurati ekonomsku, pravnu i zdravstvenu pomoć te im pokriti troškove psihoterapije i stanovanja.

Građani će moći sudjelovati u akciji pozivom na broj telefona 060 9003, a omogućene su i izravne uplate na račun Hrvatske poštanske banke HR8023900011500151640 i donacije putem stranice Indiegogo (https://igg.me/at/fond-spasime). Uplate na žiro-račun Hrvatske poštanske banke glase na: SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost, Trga kralja P. Krešimira IV, br. 2, 10000 Zagreb, OIB: 77689629939 s opisom plaćanja: Za Fond SPASIME. Za uplate iz inozemstva, SWIFT je HPBZHR2X. Akcija prikupljanja sredstava trajat će do kraja srpnja 2019.

Tvrtke koje se žele priključiti kampanji mogu se javiti Ivanu Blaževiću, tajniku Zaklade SOLIDARNA na ivan.blazevic@solidarna.hr ili 091/4825-449.

Fond će prikupljene donacije koristiti za osiguravanje pomoći žrtvama obiteljskog nasilja.

Please follow and like us:
error0

Portal Široko Polje

nezavisniportalsirokopolje@gmail.com
FB Portal Široko Polje
Videokanal Portal Široko Polje
Siroko Polje
+C