Premijer Plenković: Preuzimamo odgovornost za vođenje Osječko-baranjske županije

Objavljeno: 01. 06. 2017.


PODIJELI:

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i ministar državne imovine Goran Marić, posjetili su Osječko-baranjsku županiju, točnije posjetili su Valpovo, Osijek i Đakovo, te dali snažnu potporu kandidatima Hrvatske demokratske zajednice u drugom krugu lokalnih izbora.

 

U Valpovu je predsjednika Plenkovića dočekao gradonačelnik Grada Valpova Leon Žulj i saborski zastupnik i kandidat za župana Osječko-baranjske županije Ivan Anušić s kandidatima za dožupane Petrom Lagatorom i Goranom Ivanovićem. Zajedno su posjetili proizvodni pogon tvrtke Santaj plastika u kojoj su razgovarali o opremanju industrijskih zona, poticanju razvoja industrije i otvaranju novih radnih mjesta.

Premijer Plenković rekao je u Valpovu kako daje potporu pobjedi Žulja u realizaciji projekata koje je predstavio u svom programu.

„Pokazao je već kako se predano radi na razvoju grada. Njegov program koji treba unaprijediti komunalnu infrastrukturu, razvijati poduzetničke zone, poticati male i srednje poduzetnike i poljoprivredu te ruralni razvoj – predstavlja jamstvo bolje budućnosti za sve stanovnike Valpova.“- rekao je premijer.

Nakon Valpova posjet je nastavljen u Osijeku gdje je sa suradnicima i domaćinima obišao povijesnu gradsku jezgru Tvrđu. Naglasio je kako su Ivan Anušić, kandidat za župana Osječko-baranjske županije, i Ivana Šojat, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Osijeka, odradili pobjedničke kampanje.

„Očekujem pobjedu na izborima, vjerujem da su birači prepoznali njihove programe. Ivana Šojat je donijela jednu novu dimenziju u našu kampanju“, rekao je premijer te nastavio, „Preuzet ćemo odgovornost za vođenje svih pet slavonskih županija. Ivan Anušić je odradio sjajnu kampanju i uvjerljivo vodi nakon prvog kruga izbora. Svojim je angažmanom pokazao koliko je predan i želi raditi na razvoju Osječko-baranjske županije.“ – rekao je Plenković.

 

Premijer Plenković izdvojio je Projekt Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem kao ključan za razvoj istočne Hrvatske i povlačenje sredstava iz EU fondova.

„U proteklih smo osam mjeseci angažirani da sve one aktivnosti koje se tiču nacionalne i županijske razine te korištenja europskih sredstava, stavimo u funkciju razvoja istočne Hrvatske. Dakle, od razvoja gospodarstva, ruralnog razvoja, poljoprivrede, poduzetništva, obrazovanja… Dali smo prije nekoliko tjedana značajna sredstva – 30 milijuna eura – za integrirano teritorijalno upravljanje Osijeka i cijele aglomeracije. Za Luku rasutih tereta dali smo 117 milijuna kuna, za obnovu osječke Tvrđe – 60 milijuna kuna. To sve govori koliko su Vlada RH i svi resori angažirani prema Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji te cijeloj Slavoniji i Baranji. To je za nas bitna odrednica – na tom ćemo tragu raditi i u budućnosti.“ – zaključio je Plenković.

Posjet Osječko-baranjskoj županiji završio je u Đakovu gdje je premijer Plenković dao potporu kandidatu za gradonačelnika Marinu Mandariću. 

„Sjajan rezultat u Đakovu u prvom krugu lokalnih izbora pokazuje kontinuitet naših pobjeda i kontinuitet rada HDZ-a na parlamentarnim izborima 2015. i 2016., sada na izborima za gradonačelnika i Gradsko vijeće te za župana i Županijsku skupštinu.“ – kazao je Plenković.

Kandidat za župana Osječko-baranjske županije Ivan Anušić zahvalio se premijeru Plenkoviću na trudu i na čestim dolascima u Osječko-baranjsku županiju za što on vjeruje kako je upravo to odraz njegove želje i rada na tome da se ovaj dio istočne Hrvatske napokon počne razvijati i napredovati.

„Zajedničkim snagama možemo puno toga promijeniti na bolje. Potrebna nam je sinergija i poveznica između Vlade RH, Županije te svih gradova i općina, o kojoj već dugo vremena govorim. To možemo ostvariti i realizirati nakon pobjede 4. lipnja u koju sam uvjeren jer imamo razvojan, konkretan i ciljani program te iskrene namjere i želju za napretkom i boljitkom u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji.“ – izjavio je Anušić.

Martina Gavran, mag.cult.                                                  
Glasnogovornica HDZ-a Osječko-baranjske županije