PREVARENO JE NA STOTINE POLJOPRIVREDNIKA?

Objavljeno: 22. 05. 2016.


PODIJELI:

poljoprivredniciprevarini

Prema mišljenju poznatog konzultanta Kristijana Mavreka, problemi odnosno nepravilnosti oko mjera 4.1 i 4.2 započele su 2014. godine – prenosi Agroklub.

10 godina propagiram EU fondove poljoprivrednicima i govorim im da ne pokušavaju muljati, a danas bih bio najsretniji kada bi se napravile revizije svih projekata“, kaže Kristijan Mavrek demantirajući izjave bivšeg ministra Jakovine jer spominjan 21 projekt nije odabrala Europska komisija, već Ministarstvo poljoprivrede.

Ono što sam odmah primijetio je da nigdje nije bilo klauzule da maksimalnih pet milijuna eura, što je također iznos koji je Pravilnikom podignut, ne možete dobiti ako osnivate novu firmu, a tablice bodovanja bile su toliko nakaradne da sam primjerice dugogodišnjem gljivaru morao savjetovati da otvori novu firmu za koju može tražiti novac EU jer za dugogodišnju postojeću ne može dobiti bodove, a za novu dobiva njih čak 90! Mišljenja sam da je to 100% namjerno stavljeno u Pravilnik. Kad su objavljeni rezultati natječaja bilo je jasno da se napravilo nešto što Europska komisija ne dozvoljava.

Uz to, kad se vidjelo tko je dobio novac, a to su bile po tri firme na istoj adresi, odmah sam znao da je sve namješteno, a zbog takvih su stvari mnoge zemlje imale jako velikih problema“, objasnio nam je konzultant Mavrek. Naime, natječaj po tom pravilniku raspisan je za samo sedam dana, a odmah su se javile tvrtke koje su već imale spremne projekte i koje su tražile maksimalne iznose koji su im i odobreni. OPŠIRNIJE na AGROKLUB.

.