PRIJAVE ZA NAJUZORNIJU HRVATSKU SEOSKU ŽENU

Objavljeno: 22. 07. 2016.


PODIJELI:

seoskežene

Projektom pod nazivom „Izbor najuzornije hrvatske seoske žene“ želi  se pripomoći promociji, vrijednosti te važnosti žene na selu i gospodarstvu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, sačuvati obitelj i kulturnu baštinu nasuprot starenju i odumiranju sela.

Kroz ovaj projekt Udruga posredno utječe na poticaj razvoja ruralnih sredina; svaka od kandidatkinja koja sudjeluje u izboru predstavlja kraj iz kojeg dolazi (općinu i županiju) kroz ono što ona radi i kroz način na koji ona doprinosi njegovom napretku.

uzorne-seoske-zeneOvaj projekt se provodi već 17. godinu za redom i svaki puta se održava u drugoj županiji tj. u županiji iz koje je prošlogodišnja pobjednica.Ove godine će to biti 15.10.2016.g. u Požeško –slavonskoj županiji, u Kutjevu, jer je prošlogodišnja pobjednica Marija Ribičić upravo otud.

Uz to, želja organizatora je istaći ulogu žene u ostvarenju svih navedenih ciljeva, kroz njenu ulogu majke, supruge, članice ili vlasnice obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.Cilj nam je okupljanje i organiziranje članica-uzornih i kreativnih seoskih žena, radi unapređivanja položaja žene u ruralnom prostoru razmjene iskustava, znanja i vještina te pružanje stručne pomoći svojim članicama za što uspješniju afirmaciju žena na selu u cilju podizanja kvalitete života na selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, održavanja i stvaranja i promicanje života na selu.

prijavaPoglavito seoskim ženama,njihovim obiteljima i OPG-ima kojima su često puta i same žene nositeljice,ali i cijelom našem društvu.
U ovom projektu kao kandidatkinje i natjecateljice sudjeluju seoske žene, ali kroz sam projekt nastoji se prikazati rad, djelovanje i proizvodi svakog pojedinog gospodarstva čije su članice same natjecateljice, tako da možemo reći da su ciljne skupine obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja prezentiraju svoje proizvode, ali i veliki broj šire javnosti koje se nastoji informirati o samom projektu kako bi posjećenost bila što bolja  jer je cilj sve to prikazati što većem broju ljudi, te na taj način omogućiti  što bolju promociju ruralnih krajeva Hrvatske  i na određeni način obogatiti turističku ponudu u kraju u kojem se provodi projekt.

Uz brojne partnere projektu se ove godine pridružuju i novi koji će osim plaketa i pohvalnica osigurati i novčane nagrade za najuzornije seoske žene. Ukoliko želite više informacija o ovom izboru javite se na kontakt; Dragica Vučković (mob. 098/930-6055, e-mail; vuckovic.dragica@gmail.com).

 

.