Priopćenje gradonačelnika Zorana Vinkovića

Objavljeno: 23. 05. 2017.


PODIJELI:

Sanacijom Ulice grobljanske u Širokom Polju nastavljeni su brojni radovi na prometnoj i komunalnoj infrastrukturi, te javnoj rasvjeti u Gradu Đakovo. Ukupna cijena radova u Širokom Polju je 196.718,75, a izvođač je Gravia Osijek.

 

Ovime se nastavlja veliki ciklus obnove prometne i komunalne infrastrukture koji se odvija u našem gradu. Naime, sukladno željama za daljnjim razvitkom prometne i komunalne infrastrukture, kao kapitalne pretpostavke bržeg ukupnog razvitka Grada Đakova i osobito pojedinih gospodarskih grana, sanacija i izgradnja cesta i nogostupa, kao i drugih dijelova prometne i komunalne infrastrukture nameću se kao trajan prioritet u kapitalnim gradskim ulaganjima. Shodno tim činjenicama na području Grada Đakova izvedeni su ili se izvode radovi koji se odnose na rekonstrukciju, izgradnju i sanaciju cesta i nogostupa, te izgradnju javne rasvjete.

 

 

Podsjetit ću samo na nekoliko važnijih zahvata koji su dovršeni, te koji su u tijeku ili koji će tek započeti. Naime, samo u prvoj polovici ove godine sklopljeno je 50 novih ugovora s izvođačima radova, a riječ je o ugovorima između ostalih i za slijedeće projekte:

– izrada javne rasvjete u Budrovcima i u ulici A. Šenoe Đakovo u vrijednosti od 1.030.509, 81 kuna

– ugradnja led rasvjete u Piškorevcima s iznosom od gotovo 100.000 kuna

– popravci ulica S. Radića, Obrovčeve, Đurine i ulice kralja Tomislava u Selcima Đakovačkim u vrijednosti 296.562,13 kuna

– sanacija pješačke staze u ulici E. Kvaternika, J. Kozarca, priprema za sanaciju pješačkih staza i parkirališta u Pašinom prolazu, izgradnja pješačke staze u O. Ivekovića, kao i radovi u produžetku ulice I. Račana ukupne vrijednosti 592.982,25 kuna         

Dodamo li svemu ovome i završetak radova na Strossmayerovom trgu, kao i početak radova u Preradovićevoj ulici, ali i radove na pješačko-biciklističkoj stazi prema Kuševcu, te rekonstrukcije odvojaka ulice N. Tesle do Radničke i odvojka u O. Ivekovića jasno je da su svi obavljeni radovi i oni koji će tek biti napravljeni unaprijedili kvalitetu života u našem grada, ali i što je najvažnije – svaka nova investicija znači posao i nova radna mjesta, pa tako i ove investicije u Đakovu. Kao gradonačelnik u potpunosti sam svjestan da samo nove investicije mogu pokrenuti gospodarske tijekove i oporavak. U tom smislu i ovo je jedna od mjera koju Grad poduzima s ciljem podizanja standarda života svih naših sugrađana.

GRADONAČELNIK
Zoran Vinković, ing