Priopćenje Univerzala povodom današnje smjene

Objavljeno: 25. 07. 2017.

Prenosimo u cijelosti priopćenje iz Univerzala povodom današnje smjene, priopćenje potpisuje direktor Univerzala Mile Kaselj.

Za direktora Univerzala d.o.o. izabran sam 8.ožujka ove godine javnim natječajem na mandat od 4 godine, a pravovaljanost mog izbora potvrdio je Trgovački sud u Osijeku. Jednoglasno me je imenovala Skupština koja je sastavljena od predstavnika suvlasnika različitih političkih opcija, Grada Đakova i čak 9 općina Đakovštine, koji su jedinstveno podržali nastavak uspješne realizacije brojnih projekata. Isti ti načelnici općina izloženi su poslijednjih dana pozivima i velikom političkom pritisku za mojim razrješenjem prije isteka mandata, što je uostalom najmanje bitna stavar ako će to riješiti sve ostale probleme i učiniti Mandarića sretnim čovjekom.

Aktualna uprava realizirala je brojne projekte za širu društvenu zajednicu, znatno povećala prihod društva, racionalizirala poslovanja te povukla značajna bespovratna sredstva iz domaćih ali i europskih fondova i tako ostvarila razvojni iskorak tvrtke, što je javnosti dobro poznato i vidljivo na svakom koraku. Svoje poslovanje usluge prikupljanja otpada smo proširili i na ukupno 5 jedinica lokalne samouprave, a izvršena su znatna ulaganja i unaprijeđenje poslovanja Gradskih bazena i Klizališta. Uveli smo usluge čišćenja i održavanja te energetsku obnove zgrada. Uredili smo gradsko groblje te groblja prigradskih naselja, a uz rednovno tekuće poslovanje kojim brinemo o čistoći i urednosti grada za spomenuti su i projekti sajma poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva Đakovo Expo zlatne ruke te izbor za Miss i Mistera Đakovštine na uređenim bazenima.

Nakon što smo zaprimili zahtjev za sazivanje Skupštine, bez ijedne riječi obrazloženja i materijala o traženim razrješenjima i imenovanjima, iznenađen sam što je g.Mandarić manje od 48 sati kasnije izjavio da Uprava Društva ignorira zahtjev za sazivanje Skupštine, iako zna da je Zakonom predviđeni rok 14 dana od zaprimanja zahtjeva (19.srpnja 2017). Nadalje, budući da je u svom zahtjevu naveo samo točke dnevnog reda bez željenog datuma, mjesta i vremena održavanja Skupštine poštivajući zakonsku proceduru i konzultirajući se sa ostalim članovima Skupštine, istu sam sazvao odmah poslije godišnjih odmora 8.rujna. Stoga, vezano za današnju Skupštinu koja je bez pismenih poziva sazvana putem osobnih telefonskih poziva gosp.Mandarića, a prije redovne zakazane Skupštine, ostavljam nadležnom sudu da donese odluku o zaknitosti te ću ju svakako poštivati i provesti.

Iako je u predizbornoj kampanji najavljivao provođenje javnih natječaja, protiv imenovanog novog direktora, nemam apsolutno ništa, dapače spreman sam mu pružiti podršku u radu i upoznati sa brojnim započetim projektima. Ipak za očekivati je bilo da se o radu i projektima Društva gradonačelnik imao želju osobno upoznati, a ne da odluke donosi činjenicama temeljem  „priča po gradu“. Takav pristup i činjenica da me kao direktora nije ni pozvao na današnju Skupštinu ne smatramo dobrim niti za Grad, a niti za trgovačko društvo, ali sam legalista i provodit ću navedene odluke.

direktor Univerzala d.o.o.
Mile Kaselj, univ.spec.oec.