Proračun Grada Đakova je prenapuhan kao i gradsko vodstvo

Objavljeno: 22. 11. 2020.


PODIJELI:

Nekako ispod radara, bez medijskog odjeka, prošla je mimo nas prvo vijest o drugom usvojenom rebalansu Proračuna Grada Đakova koji sad iznosi 111 milijuna kuna, a nakon toga i vijest o usvojenom Proračunu Grada Đakova za 2021. godinu  koji iznosi 162.640.000,00 kuna, sa projekcijama za dvije naredne godine. 

Kako je Proračun Grada Đakova ipak nešto jako bitno i za same građane, a ne kao što se stječe dojam, da je usvojen kako bi se forma zadovoljila, potražili smo mišljenja o istom.

Poslali smo upite o temi proračuna na adrese, ne samih građana, nego na adrese onih koji zastupaju ili će sutra zastupati građane kao izabrani vijećnici.

Dakle, samim odgovorom na možda i najvažniju temu lokalne zajednice kao što je u ovom slučaju Proračun Grada Đakova vidjet ćemo koliko političke stranke uopće imaju potrebu komunicirati građane o istom.

Upiti su poslani, što dobijemo objavit ćemo.

Koalicija Srcem za Đakovo:

PRENAPUHAN PREDIZBORNI PRORAČUN

Proračun je prenapuhan kao i gradsko vodstvo.
Jedino će biti realiziran park ispred kuće Marina Mandarića.
Svi ostali projekti staze, rasvjeta i dr. idu iz sredstava grada, a ne iz projekata iz kojih se očekuje povrat ili sufinanciranje.
U samom proračunu se vidi da su minimalna sredstva od županije dobivena. Proračun je predizborni.
Poduzetnički centar je otvorio caffe bar na ergeli i javni WC za ove 4 godine. Ali poznavajući osobe ispred poduzetničkog centra (Hrastović – gradski vijećnik HDZ-a), nije ni bilo za očekivati više. U caffe baru su zaposlili šogora od Marina Mandarića (Vukadin) i kćer od gradskog vijećnika Milkovića (Cokule). Koji primaju plaću od sedmog mjeseca a caffe bar još nije otvoren.
Nama je više zanimljiva sistematizacija radnih mjesta u gradskoj upravi koja je provedena prije mjesec dana…
Izbacuju nas iz gradskih prostora nakon 20 godina jer HSS se ne slaže sa ovom uhljebima.