Prosvjedi za kurikularnu reformu “Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma!” u šest gradova, bez slavonske metropole

Objavljeno: 31. 05. 2017.


PODIJELI:

Prije godinu dana, 1. lipnja 2016. godine, 50 000 ljudi izašlo je na ulice za obrazovanje pod motom “Hrvatska može bolje”. To nije bila “fešta”, to nije bilo “čekanje tramvaja”. Bio je to prosvjed protiv političkih floskula. Bilo je to zalaganje za reformu obrazovanja.

Tijekom proteklih 12 mjeseci:
  • Strategija obrazovanja, znanosti i tehnologije i njena provedba bila je ugrožena.
  • Obrazovanje nije postalo nacionalni prioritet unatoč zahtjevima javnosti i predizbornim obećanjima političkih stranaka.
  • Unatoč povećanju izdvajanja iz državnog proračuna za obrazovanje od 14%, kurikularna reforma i dalje se uopće ne provodi.
  • Europska komisija upozorila je da je ‘reforma revidirana, a provedba znatno odgođena’ te je preporučila da se proces nastavi ‘u skladu s izvornim ciljevima’, odnosno ciljevima zbog kojih su i sami građani prije godinu dana izašli na ulice.
  • Obrazovanje je na meti različitih interesnih i ideoloških skupina koje žele nametnuti svoje stavove suprotne ustavnim vrednotama i civilizacijskim dosezima.
Vlada je učinila sve suprotno od onoga što su građani zahtijevali na prosvjedu prije godinu dana. Hrvatska i dalje čeka svoju priliku za bolje.
GOOD inicijativa zbog svega navedenog, zahtijeva:  OPŠIRNIJE

Prosvjedi će se održati u šest hrvatskih gradova: Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Poreču i Karlovcu.

će se održati točno na obljetnicu lanjskih prosvjeda u šest hrvatskih gradova: Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Poreču i Karlovcu.

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=67683#ixzz4ieSlZj1x