PROVEDBA KONTROLE OBVEZNOG MIKROČIPIRANJA PASA

Objavljeno: 21. 10. 2016.


PODIJELI:

psi-copy

Udruga Prijatelji životinja prikuplja podatke od gradova vezane za stanje po pitanju kontrole mikročipiranja pasa, s obzirom na to da je pravilnikom o označavanju pasa propisano obavezno označavanje svih pasa, bez obzira na uzrast, a izmjenom Zakona o zaštiti životinja iz 2013. nadležnost dana komunalnim redarima.

Kontrola obveznog mikročipiranja je od iznimne važnosti kako bi se spriječilo napuštanje životinja i osigurala odgovornost svih građana te kako bi se spriječilo stradavanje životinja i nepotrebno izdvajanje financijskih sredstava zbog ljudske neodgovornosti.

Temeljem toga iz Udruge mole da im gradovi dostave podatke o načinu na koji vrše provjeru obveznog mikročipiranja pasa na svom području, procjenu broja mikročipiranih, odnosno nemikročipiranih pasa te planove koje imaju po pitanju daljnje kontrole. Odgovoru na upit koji možete dostaviti, osim pismenim putem, na e-mail: prijatelji.zivotinja@inet.hr .

Ujedno nude pomoć i suradnju po pitanju pravilne provedbe Zakona o zaštiti životinja i vezanih pravilnika odnosno programa zbrinjavanja životinja, njihova oglašavanja i udomljavanja, programa kastracije, osnivanja info centra te programa edukacije građana – prenosi Lokalna Hrvatska.

.