Prvi drvored budućeg generacijskog parka

Objavljeno: 04. 05. 2017.


PODIJELI:
Maturanti Ekonomske škole “Braća Radić” zasadili su na Gradskim bazenima, uz pomoć Univerzalovih djelatnika i alata, novi drvored koji čini šest sadnica javora. Svaka drvo simbolično označava po jedan razred ekološki osviještenih srednjoškolaca, što će se moći iščitati i s pripadajućih pločica na zaštitnim ogradama mladog drveća.
 
– Vjerujemo da je ovo tek početak lijepe tradicije kojoj su se pozvani pridružiti maturanti i preostale dvije srednje škole, kako bi ovo mjesto sutra postalo Park generacija. Svako posađeno drvo za koju godinu sadašnje će maturante, kad god dođu na Gradske bazene, podsjećati na sretne školske dane provedene s prijateljima, profesorima i prvim ljubavima, rekao je u ime Grada, partnera u projektu, predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo. Univerzalov direktor Mile Kaselj pozdravio je inicijativu ekonomaca i pohvalio ih za obavljeni posao, s nadom da će nove generacije slijediti ovaj zeleni primjer brige svojih prethodnika o uređenom okolišu.
 
Akcija je bila planirana povodom Dana planeta Zemlje 22. travnja, no zbog tada lošeg vremena prolongirana je do danas. S maturantima su bile mentorice Bernardica Šušak i Brankica Radonić, kao i ravnateljica Ekonomske škole Snježana Marić.