PRVI MEMORIJALNI TURNIR “PUME – SLAVONIJE”

Objavljeno: 26. 05. 2016.


PODIJELI:

7.gbr

Ova godina posebna je jer ustanovljavamo Prvi memorijalni turnir „Pume Slavonije“….

7gbr1Zato s posebnom pozornošću i brigom pristupamo obilježavanju.

Uvijek su nam na prvom mjestu naši prijatelji kojih nema, a koji su svoje živote ugradili u našu lijepu domovinu Hrvatsku. I mi živi zaslužujemo i sretni smo kada se svi zajedno okupimo i proslavimo život i slobodu za koju smo se sami izborili.

Što onda reći kada se nađe neki aparatčik koji poput alfa i omege odlučuje tko što može, tko ne može. Jer upravo se to dogodilo. Običnom odlukom nekog birokrate ponosnim bojovnicima uskraćuje se pravo obilježiti sjećanje na poginule hrvatske branitelje. Nevjerojatno zar ne, ali istinito i razvidno iz ovih dopisa. Mi nismo imali neradne dane braneći svojim životima svaki pedalj svoje zemlje, zato ih sada oni imaju i brane nam dostojno obilježiti Memorijalom u znak sjećanja na poginule „Pume – Slavonije”. 7.gbr2Na koje smo mi ponosni, ali ne i nekoliko nadobudnih birokrata u općini Vuka. Odnos načelnika Općine Vuka i lokalne vlasti prema braniteljskoj populaciji, tj. konkretno prema Udruzi 7. GBR „PUMA“ KLUB OBŽ, o tome zorno govori.

Naime najprije su nam obećali potporu u radu udruge i provedbi projekata te nam to i pismeno potvrdili, a kada smo željeli početi s projektom odbili su nam dati prostore na korištenje. Usprkos svemu mi ćemo memorijalni turnir održati, doduše ne na način kako smo zamislili, i uvijek na slavu zaslužnima, a onima koji nas opstruiraju na sramotu.

Načelniče Općine Vuka gosp. Damir Maričić, sram te i stid bilo.

Udruga veterana 7. GBR “PUMA”, Klub OBŽ

predsjednik Miroslav Tokić

7.gbr3       7.,gbr4

 

 

.