Punitovci, Vladislavci, Vuka,… uz Osijek koristiti će nešto manje od 40 milijuna eura za projekte integriranih teritorijalnih ulaganja

Objavljeno: 27. 03. 2017.


PODIJELI:

Uz još šest gradova diljem Hrvatske, i Osijek je središte takozvanih urbanih aglomeracija, u kojima će se provoditi integrirana teritorijalna ulaganja – ITU. Te su aglomeracije zamišljene tako da, uz regionalna središta, i obližnji manji gradovi i općine dobiju priliku za razvoj projekata koje inače ne bi mogli realizirati na drugim natječajima, ali i oni koje mogu umrežiti s okruženjem u kojem postoje slične potrebe.

Kao što je poznato, osječkoj su se aglomeraciji pridružili gradovi Belišće i Valpovo te općine Antunovac, Bilje, Bizovac, Čeminac, Čepin, Darda, Erdut, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Koška, Petrijevci, Punitovci, Šodolovci, Vladislavci i Vuka te, zanimljivo, općina Tordinci, koja prema svojem teritorijalnom ustroju pripada Vukovarsko-srijemskoj županiji. Riječ je o gotovo 180 tisuća stanovnika.

Projekti su podijeljeni u nekoliko osnovnih skupina, od omogućavanja povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva, povećanja turističkih mogućnosti do realizacije socijalnih projekata. Ukupno, riječ je o iznosu nešto manjem od 40 milijuna eura – piše između ostalog Glas Slavonije.