Raspisan natječaj za dodjelu priznanja i nagrada za dostignuća na području zaštite okoliša u 2017.

Objavljeno: 23. 05. 2017.


PODIJELI:
Ministarstvo zaštite okoliša i energetike raspisalo je u utorak, 23. svibnja, javni natječaj za dodjelu priznanja i nagrada za dostignuća na području zaštite okoliša u 2017. Rok za podnošenje prijava je 60 dana. Nagradit će se najbolji projekti poslovnog sektora, jedinica lokalne samouprave, udruga i odgojno-obrazovnih ustanova. Prijave za dodjelu priznanja i nagrada mogu podnijeti sve pravne i fizičke osobe.

 

U poslovnom će se sektoru priznanja i nagrade dodjeljivati u četirima glavnim kategorijama – za doprinos zaštiti okoliša unaprjeđenjem ili realizacijom projekata u sustavima upravljanja, za novi proizvod i uslugu koji pridonose održivom razvoju, za primjenu inovativnog rješenja u području proizvodnih procesa i metoda te za međunarodnu poslovnu suradnju. Kandidati za neku od prethodnih četiriju kategorija mogu se prijaviti i za dodatnu petu, za projekte koji značajno pridonose očuvanju bioraznolikosti i prirodnih ekosustava. Finaliste ove nacionalne nagrade iz poslovnog sektora Ministarstvo će prijaviti za Europsku poslovnu nagradu za okoliš koja se dodjeljuje na razini EU svake dvije godine.

Za jedinice lokalne i regionalne samouprave dodijelit će se priznanja i nagrade za doprinos zaštiti okoliša koji uključuje postupanje u smislu boljega gospodarenja otpadom, mjera energetske učinkovitosti, poticanja održivog prometa, provedbe zelene javne nabave ili zaštite okoliša u bilo kojem vidu.

 

Priznanja i nagrade dodjeljuju se i za projekte unutar odgojno-obrazovnih institucija kojima se promiče zaštita okoliša i održivi razvoj.

Udrugama civilnog društva nagrade i priznanja dodjeljivat će se za uspješnu realizaciju, inovativnost i održivost projekata kojima se promiče i unaprjeđuje zaštita okoliša i energetska učinkovitost.
Tekst javnog natječaja i obrasci za prijave po kategorijama objavljeni su na internetskim stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike u kategoriji Javni pozivi i natječaji – stoji u obavijesti Hrvatske gospodarske komore.