RASPJEVANI ŠIROKOPOLJČANI ODUŠEVILI NA SMOTRI FOLKLORA

Objavljeno: 27. 04. 2015.


PODIJELI:

KUD smotrafolklora (1)

KUD "Širokopoljac" oduševio sve prisutne na 28. Smotri folklora Đakovštine.

Bilo je i do sada lijepih nastupa, ali uvijek je bilo i onog dodatnog: "samo da još ovo i ovo popravite". Jučer održan nastup sigurno je jedan od najboljih nastupa KUD-a, oni što traže dlaku u jajetu jučer su mogli imati zamjerku jedino što svi članovi KUD-a "Širokopoljac" nisu iste visine. Pljesak publike za izvođače je uvijek najveće mjerilo ocjene nastupa, a jučerašnji pljesak koji se činio kao da nikada neće stati razgalio je srce svakom Širokopoljčaninu.

Osvojeno treće mjesto iza KUD-ova iz Strizivojne i Gorjana veliki je uspjeh i priznanje radu članova KUD-a "Širokopoljac".

Evo nekoliko izjava na nastup KUD-a "Širokopoljac".

Ivan Lončarević, predsjednik KUD-a "Širokopoljac:

Čestitam plesačima, sviračima, voditelju, spremačicama i svima onima koji su pomogli da ovaj nastup bude odrađen na „profesionalnoj“ razini , ponosan sam na svoje članove.

Vedran Đambić, voditelj KUD-a "Širokopoljac":

KUD smotrafolklora (2)Od kada postoji KUD, bili smo zlatna sredina ili na začelju. Kada sam preuzeo rad u svoje ruke, glavni cilj mi je bio pokazati svojim članovima i ljudima koji prate folklor, da naša mladost kojom raspolažemo može jako puno, ali uz puno trud i rada. Samo mi znamo koliko smo uložili truda i to smo pokazali i zasluženo osvojili 3. mjesto. Ukazivao sam da je svaki detalj bitan, htio sam nešto drugačije, htio sam jedan novi Kud "Širokopoljac" koji zrači veseljem, enegijom, blista na sceni i pokaže svoju vrijednost. Sretan sam što imam odlične i poslušne članove, jer bez njih ne bih ostvario svoju ideju i cilj. Ovim putem čestitam svim mojim plesačima, sviračima, zahvaljujem Kesniji Šušak i Pavici Džambić na češljanju i naravno Evici Ivić, Slađani Lončarević, Barici Maić i Janji Đambić na pomaganju u spremanju, te svima koju su posudili odjevne predmete i time pokazali veliko srce da čuvamo i njegujemo kulturnu baštinu, baš onakvu kakvo ima naše Široko Polje. Dobili smo prekrasne komentare i pohvale ocjenjivačkog žirija, posebice su nas isticali iznad svih ostalih po najurednije počešljanim oglavljima, ujednačenim vertikalam u plesu i prekrasnoj scenskoj slici. Ostali su oduševljeni energijom koju smo preneli prema publici, koja je uživala u naših 6 min programa. Od srca se zahvaljujem svima, i vjerujem da je ovo novi početak. Ne treba stati, treba težiti biti još bolji i ostati u krugu najboljih. Vjerujem da možemo svaki puta biti posebni i zablistati u najljepšem sjaju, kakvu smo zaista svi dugo godina priželjkivali.

Zapažanja stručne komisije:

Pjevanje (Z.Drenjančević): Ugodno iznenađenje. U zadnjih 10 godina nikako se niste mogli uskladit, sad je to već jako lijepo. To je društvo mladost, to su još djeca,a pršti sve energijom i tom mladošću. Evo, upravo to! I u samom startu smo odmah komentirali, oni su bili nasmijani, raspoloženi. Stvarno, jako jako ugodno iznenađenje. Nedostaje zrelosti i iskustva, mladi su i sa vremenom su kako je koreografija odmicala padali. Ali znam da su prošle i zadnjih nekoliko godina dobili loše ocjene i nisu nikad zapaženiji rezultat ostvarili. Ove godine sam dao i dobru ocjenu. Bili su stvarno ove godine jako jako dobri, barem meni! Ne najbolji, ali među najboljima i moje pohvale i na počimalju koja je jako jako dobra i mlada. Imate stvarno veliku perspektivu za dalje.

Sviranje – (N.Aseletković): Jel to ono društvo koje je imalo muške pjevače s lijeve strane a cure su ulazile s desne.. To sam htio spomenuti. Ostali kudovi bi morali imat selotejpa. Ovi su bili predivni, to je psihološki moment gdje kud oraspoložava mene. Ima društava gdje su bili (pokaže smrknuti). Ostali trebaju uzet ogledalo i svaki folkloraš pogotovo koji se prvi pojavljuju mora imati smješak.Meni se svidio primaš, bio je jedan od boljih primaša. Jedan uigrani sastav, basista je imao kulturu štopanja žica, bugarista isto tako.

Nošnja – (A.Božić): Ja se slažem sa Zdravkom u potpunosti. Meni se bili baš fino osvježenje i za uho i za oku. Baš ste bili oku ugodni. Prenosite emociju, ne samo zbog osmjeha nego i nošnja. Ono što me posebno oduševilo i predlažem da pogledate snimke, Široko Polje je imalo najurednija ženska oglavalja večeras, u smislu da nije bilo dlaka što strše, to je bilo lijepo zalizano, baš onako pravo scenski. Jako fino i lijepo. Svi su bili generalno dobri ali kod njih je to bilo odlično. Svaka čast.

Ples – (J.Vinkešević): Što se tiče Širokog Polja ja za čudo nema primjedbi!

« od 2 »