RAVNATELJICA HPA O PLANOVIMA I PRILIKAMA ZA ERGELU ĐAKOVO

Objavljeno: 04. 11. 2014.


PODIJELI:

ergela1

Ravnateljica Hrvatske poljoprivredne agencije Marija Vukobratović u organizaciji đakovačkog SDP-a na sastanku o planovima i prilikama za Ergelu Đakovo

U organizaciji Hrvatske poljoprivredene agencije i Saveza udruga hrvatskih uzgajivača Holstein goveda, u Đakovu je 3. i 4. studenog održana dvodnevna radionica ocjenjivača vanjštine holstein pasmine goveda s područja istočne Europe. Na radionici je sudjelovalo 40-ak sudionika iz 8 zemalja. Radionica je bila koncipirana u dva dijela, teorijski i praktični gdje je na teorijskom dijelu svaka zemlja sudionica podnosila izvješće o provođenju ocjene vanjštine u vlastitoj zemlji.
ergela2Sudionica seminara bila je i gospođa Marija Vukobratović, ravnateljica Hrvatske poljoprivredne agencije koja je u organizaciji đakovačkog SDP-a posjetila Ergelu Đakovo gdje je s ravnateljem Ergele Nidalom Korabijem razgovarala o planovima i budućnosti đakovačke Ergele. Sastanku su nazočili saborski zastupnik i predsjednik gradske organizacije SDP-a Đakovo Damir Tomić i dopredsjednik županijske organizacije SDP-a Osječko-baranjske županije Josip Matkov, koji su aktivno sudjelovali u povratku Ergele u Đakovo nakon što je bivša HDZ-ova vlast nepravedno sjedište Ergele Đakovo preselila u Lipik. Gospođa Vukobratović pohvalila je pozitivne pomake Ergele, rješenja brojnih problema zatečenih smjenom vlasti, ali i suradnju Ergele s Ministarstvom poljoprivrede i napore SDP-ovog zastupnika Tomića da se rebalansom proračuna sredstva za Ergelu ne smanjuju.
GO SDP-a Đakovo