Razmjena mladih „Vremenska crta jednakosti“

Objavljeno: 01. 10. 2019.


PODIJELI:

U Đakovu se od 1. – 9. listopada 2019. godine održava razmjena mladih „Vremenska crta jednakosti“ ( YE „Equality timeline“). Projekt je organiziran od strane udruge C:E:T platforma, odobren od strane Nacionalne agencije za mobilnost i programe Europske unije u okviru Erasmus+ programa – ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za
pojedince.

 

Na razmjeni mladih sudjeluje 42 mladih od 16-30 godina starosti iz Hrvatske, Grčke, Poljske, Italije, Mađarske, Srbije i Švedske, a voditelj projekta je Tomislav Bogdan, predsjednik udruge C:E:T platforma te trener u neformalnoj edukaciji u području ljudskih prava i ravnopravnosti.
Kroz razne aktivnosti neformalnog učenja kao što su diskusije, prezentacije, debate, simulacije, sastanke s donositeljima odluka te akcije podizanja svijesti o važnosti ljudskih prava, mladi će razmijeniti iskustva iz njihovih zemalja vezana uz ljudska prava te ravnopravnost, ali će također i raditi na pronalaženju zajedničkih rješenja koja mogu primijeniti u njihovim sredinama kako bi poboljšali zaštitu ljudskih prava te se uključili u aktivno građanstvo.
Također, sudionici će kroz dvije interkulturalne večeri prezentirati kulturu i običaje zemalja iz kojih dolaze, te se međusobno upoznati s proizvodima i delicijama karakterističnim za njihove zemlje. Isto tako, sudionici će osmisliti te održati i uličnu akciju podizanja svijesti o važnosti zaštite i promocije ljudskih prava i jednakosti na Đakovačkom korzu 7. listopada 2019. godine. dok će pretposljednjeg dana projekta
osmisliti i kreirati ideje za buduće projekte s kojima će C:E:T platforma uz suradnju s
partnerskim organizacijama aplicirati na jednom od sljedećih rokova za projekte
prijedloge.

Nakon razmjene mladih slijede nam lokalne aktivnosti u mjestima iz kojih dolaze sudionici razmjene mladih, a sve u svrhu širenja rezultata projekta te promocije ljudskih prava i ravnopravnosti, Erasmus+ programa te mogućnosti koje Erasmus+ program pruža mladima.
Također, u sklopu projekta planirana je i izrada web stranice na kojoj će svi zainteresirani
moći preuzeti materijale nastale kao rezultat ovog projekta, a isto tako saznati više o Erasmus+ programu i aktivnostima koje su provedene u sklopu ovog projekta.
I u narednom periodu C:E:T platforma nastavlja s pripremom novih projektnih prijedloga
te sa sudjelovanjem na međunarodnim aktivnostima u sklopu Erasmus+ programa, a
sljedeća razmjena mladih odvijati će se već u drugoj polovici listopada kada nam dolazi
42 mladih iz 7 država.


Također, pozivamo mlade iz Đakova koji su zainteresirani za uključivanje u aktivnosti C:E:T platforme te za sudjelovanje na budućim međunarodnim aktivnostima, da nam se jave putem naše facebook stranice C:E:T platform Hrvatska ili putem našeg emaila croatia@cetplatform.org.

Predsjednik udruge C:E:T platforma
Tomislav Bogdan