13.03.2019

Razvoj turizma na području rijeke Drave: dostupna mobilna aplikacija i trojezični turistički vodič

Agencija za vodne putove na svojim stranicama od sredine siječnja ove godine objavila je informaciju o završetku projekta i otvorene mogućnosti besplatnog preuzimanja mobilne aplikacije DRAWA te brošure s kartom rijeke i turističkog vodiča na tri jezika (Susret na Dravi/Találkozzunk a Drávánál/Encounter on the Drava river). DRAWA je projekt prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. čiji je cilj potaknuti razvoj vodnog turizma na području rijeke Drave. Ukupna vrijednost projekta suradnje dvaju zemalja bila je 277.377,35 €.

Projektom je predviđeno hidrografsko snimanje 198,6 km rijeke Drave i izrada digitalne plovidbene karte, izrada trojezičnog turističkog vodiča i priručnika u kojem bi bile sve turističke atrakcije na tom području, mjesta za razgledavanje, tematske rute, cikloturističke staze, tematske staze, organizirani izleti i mobilne aplikacije s još opširnijim podacima kako bi se korisnicima omogućilo planiranje vodenih aktivnosti na siguran i učinkovit način.
 
Također, korisnicima vodnog puta rijeke Drave, posebno brodarima, omogućila bi se bolja preglednost trenutnih prijevoza plovnim putem rijeke, pružilo informacije o mjestima za privez plovila te rutama za sigurnu plovidbu turistima avanturistima.
 
Aplikacija i brošura u sklopu projekta su završene i mogu se preuzeti ovdje –  stoji u obavijesti Ministarstva turizma.

 

Please follow and like us:
error0

Portal Široko Polje

nezavisniportalsirokopolje@gmail.com
FB Portal Široko Polje
Videokanal Portal Široko Polje
Siroko Polje
+C