Ručna bomba u polju kod Satnice Đakovačke

Objavljeno: 05. 04. 2017.


PODIJELI:

U poslijepodnevnim satima, u polju kod Satnice Đakovačke, građanin je pronašao ručnu bombu M-75.

Na mjesta pronalaska izišli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, koji su izuzeli bombu i uništili topovsko zrno.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da ne donosite sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o nakani predaje obavijestite na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – navodi se iz Policijske uprave osječko-baranjske.