Sanja Bježančević: Izbore smo izgubili, ali obraz nećemo!

Objavljeno: 02. 06. 2017.


PODIJELI:
Nakon što se pronio glas da je SDP Hrvatske podržao kandidaturu dosadašnjeg gradonačelnika Zorana Vinkovića, oglasila se putem Facebooka Sanja Bježančević, kandidatkinja za gradonačelnicu SDP-a na aktualnim lokalnim izborima. Prenosimo objavu u cijelosti:

“Javljaju mi ljudi da je predsjednik SDP Hrvatske danas javno podržao, u borbi za drugi krug, čovjeka koji je 16 godina vodio Đakovo.

To je stav predsjednika, ne Gradske organizacije. Stav poštujem, ali ne i način.

I dalje tvrdim da nisu svi isti. I dalje tvrdim da u politici mora i može biti poštenja. Moj stav se današnjim istupom predsjednika SDP-a nije promijenio. I dalje tvrdim da JA OSOBNO ne podržavam niti jednu od opcija u drugom krugu i da svi građani, koji su nam dali svoje povjerenje u prvom krugu, trebaju glasati po svojoj savjesti.

Podržavanje osobe, bez konzultacija s lokalnom organizacijom, pokazuje da SDP nema dovoljno zrelosti u ovom trenutku za velike bitke. Nisam nikada do danas javno komentirala stvari koje se tiču naše stranke i članstva, ali danas sam morala napraviti iznimku. Ovo je moj stav iza kojeg stojim čvrsto. SDP je jedina politička opcija kroz koju mogu i želim djelovati, politički transferi me ne zanimaju i najiskrenije mi je žao što SDP ne zanima stav članstva na lokalnoj razini.

Izbore smo izgubili, ali obraz nećemo!”