Saponia privremeno obustavila proizvodnju zbog krize Agrokora

Objavljeno: 05. 05. 2017.


PODIJELI:

Vodeći hrvatski proizvođač deterdženata i jedan od najvećih dobavljača Konzuma, osječka tvrtka Saponia za ovaj je tjedan odlučila zatvoriti svoje proizvodne pogone – piše Jutarnji list.

Svi radnici iz proizvodnje poslani su, naime, na kolektivni godišnji odmor u trajanju od četiri dana, a razlog je ovakve odluke Uprave kriza u Agrokoru, zbog koje je smanjena isporuka robe Konzumu, pa su skladišta u tvornici puna te se moralo privremeno obustaviti proizvodnju.

– Uprava je odluku o tome da proizvodni pogoni ne rade u ovom, skraćenom radnom tjednu donijela u cilju racionalizacije troškova. S obzirom na trenutnu situaciju u kojoj su se našli dobavljači Konzuma, koji je jedan od vodećih kupaca i Saponijinih proizvoda, te na smanjenu isporuku gotove robe prema njemu, ocijenjeno je da je najracionalnije preraspodijeliti plan godišnjih odmora za radnike u proizvodnji i zaustaviti proizvodne linije ova četiri dana. Sve ostale službe normalno funkcioniranju i poslovanje se odvija prema poslovnom planu – potvrdili su nam iz Saponije odluku o prisilnom kolektivnom godišnjem odmoru za radnike u proizvodnji – piše između ostalog Jutarnji list.

OPŠIRNIJE…