SASTANAK ŽUPANA U OSIJEKU

Objavljeno: 02. 07. 2016.


PODIJELI:

strojarska

Na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija održanoj 1. srpnja 2016. godine u Osijeku bila je i ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović s pomoćnicima te pomoćnik ministra poljoprivrede Krunoslav Karalić.

Osječko-baranjska županija bila je domaćin 43. sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija održane u petak, 1. srpnja, u Osijeku.

„Promicanje zdrave prehrane i dobrih prehrambenih navika od najranije dobi cilj je projekta sheme školskog voća i povrća čiju provedbu s 90 posto sredstava financira Europska unija. Kako su Slavonija i Baranja poljoprivredni krajevi, žitnice Hrvatske, preporučili smo školama i učeničkim domovima da prilikom odabira dobavljača voća i povrća surađuju upravo s lokalnim proizvođačima. To je poticaj razvoju lokalnog tržišta i malog gospodarstva te promociji zdravih oblika prehrane. Ovu inicijativu željeli smo podijeliti i s ostalim županima te tako vrlo izravno poručiti da razvoj lokalne zajednice počiva na prepoznavanju tih vrijednosti“, kazao je župan Šišljagić. Župani su s ministricom Jurlina Alibegović razgovarali o smjeru promjena Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Još su jednom jasno iznijeli svoje stavove oko teritorijalnog preustoja koji, slažu se župani, ne može biti decentralizacijska mjera. Istaknuta je i važnost transparentnosti županija – prenosi se između ostalog iz  Osječko-baranjske županije.

 

 

.