SDP 2017.: Ista politika dugi niz godina od Đakova stvorila grad privilegiranih

Objavljeno: 17. 03. 2021.


PODIJELI:

Malo manje od dva mjeseca prije izbora nećemo o anketama, nego ćemo oživjeti obećanja prošlih izbora.

Kroz nekoliko objava vidjet ćemo kakva je tada bila “utakmica” i tko su bili najžešći borci, ali i usporediti što je učinjeno nakon što se tinta osušila na IZBORNOM PROGRAMU. 

Da vidimo tko je ostao na liniji programa i  borio se za obećano narodu, a tko je “NAROD PREVEO ŽEDAN PREKO VODE”.

 

SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Đakova, Sanja Bježančević, u đakovačkom kinu predstavila je program s kojim je krenula u utakmicu da postane prvi puta u povijesti prva dama na čelu Đakova. Kandidati za dogradonačelnike bili su Danko Kočiš i Dejan Hil.

PROGRAM NIJE LISTA LIJEPIH ŽELJA, VEĆ REALNI I OSTVARIVI PROGRAMI I PROJEKTI

„Program koji je predstavljen nije lista lijepih želja, već realni i ostvarivi programi i projekti podijeljeni u četiri stupa, a naglasak je svakako na gospodarstvu i novim radnim mjestima. Osim poticaja obrtnicima i poduzetnicima s područja grada i prigradskih naselja, nova radna mjesta ostvarit ćemo i kroz lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja i to europskim novcem. Prvenstveno mladih ljudi i dugo nezaposlenih. Poticat ćemo poljoprivrednike te riješiti problem tržnice i osigurati manju hladnjaču kao i sufinancirati projekte iz Ruralnog razvoja poljoprivrednicima. Riješit ćemo problem poduzetničke zone koja ne može biti na privatnom zemljištu.”

IZA NAS NE STOJE NIČIJI INTERESI I LOBIJI

„Iza nas ne stoje ničiji interesi ni lobiji. Iza nas stoji samo naš rad i želja da promijenimo naš grad. Promjene jedine mogu promijeniti naš grad, promjene nam trebaju.Želimo svoje znanje staviti na raspolaganje našem gradu. Želimo ostati u Đakovu i želimo da u Đakovu svi žive dobro. Ovo zadnje nam je misija i nećemo nikada odustati od toga!“, zaključila je svoje predstavljanje Bježančević.

(Objavljeno 24. 4. 2017.)

BESPLATNI UDŽBENICI, REVIZIJA NAPLATE PARKIRANJA, SUFINANCIRANJE PROJEKATA ZA POLJOPRIVREDNIKE…

U prvoj godini mandata, osigurat ćemo:

Besplatne udžbenike za svu djecu osnovnih škola s područja Đakova i prigradskih naselja

Reviziju naplate parkiranja

Povrat novca za nezakonitu duplu naplatu grobnih mjesta svim stanovnicima prigradskih naselja koji su svoje obiteljske grobnice dva puta morali platiti

Sufinancirat ćemo stručno osposobljavanje za mlade. 500 kuna grad će dati na iznos koji daje država svakom mladom čovjeku na stručnom osposobljavanju, a taj iznos ćemo povećati

Sufinancirat ćemo projekte poljoprivrednicima iz Ruralnog razvoja koji sami ne mogu osigurati iznos sufinanciranja

Pripremat ćemo projekte, koji će povećati kvalitetu života svih građana, za financiranje iz EU fondova. Više nećemo biti jedini grad koji nije osigurao niti jedan euro iz EU fondova.

Osnovat ćemo vijeće pri gradu koje će biti nestranačko i koje će brinuti o potrebama različitih skupina društva. To vijeće imati će pet podskupina (za obitelj, mlade, osobe s posebnim potrebama, umirovljenike i branitelje), čiji će predstavnici sudjelovati aktivno na sjednicama Vijeća.  Tko bolje od roditelja djeteta s posebnim potrebama može razumjeti probleme i predložiti rješenja koja ćemo mi ostvariti?!

U prvom mandatu osigurat ćemo:

100 milijuna kuna iz EU fondova

Nova radna mjesta

Poslovnu zonu na gradskom zemljištu, ne privatnom

Bolje radne uvjete svim zaposlenicima gradskih tvrtki i institucija

BRIGA O SVIM SVOJIM SUGRAĐANIMA