SDP ĐAKOVO: GRAD TREBA OSIGURATI BESPLATNE UDŽBENIKE ŠKOLARCIMA. DUŽNOST POLITIKE JE OSIGURATI ISTE UVJETE ZA SVE I ULAGATI U BUDUĆNOST, A SDP ĆE OD IDUĆE GODINE TO ČINITI U ĐAKOVU!

Objavljeno: 03. 08. 2016.


PODIJELI:

KNJIGESDP

Gradska organizacija SDP-a Đakovo i Forum žena SDP-a Đakovo pozivaju i ove godina gradonačelnika da u ovoj teškoj situaciji pomogne školarcima i njihovim roditeljima osiguranjem besplatnih udžbenika ili barem sufinanciranjem istih.

Grad izdvaja velika sredstva za medije koji svakih nekoliko dana prenose presice gradonačelnika i predsjednika Vijeća na kojima se hvale ulaganima u groblja i staze, u tobogane, izbore za miss… Vrijeme je da se ulaže i u obrazovanje. Dužnost gradske politike je osigurati primjerene uvjete, ali i da bude socijalno osjetljiva.

Iseljavanje iz Đakova moguće je zaustaviti stvaranjem prihvatljivih uvjeta za život u Đakovu kao i ulaganjima u budućnost, a obrazovanje naše djece je upravo to. Pozivamo gradonačelnika da pomogne roditeljima pa makar i u predizborno vrijeme koje dolazi.

Od svibnja iduće godine, nova gradska vlast na čelu s SDP-om u svom obrazovnom programu imati će obavezu osigurati svake godine besplatne udžbenike za školarce s područja grada i svih prigradskih naselja. Vrijeme je da grad bude u službi svojih građana koji svoju budućnost žele graditi u svom gradu, a ne nekoliko tisuća kilometara od svog doma.

 

GO SDP-a Đakovo i SDFŽ SDP-a Đakovo

.