SDP ĐAKOVO: JE LI ISTINA GRADONAČELNIČE DA JE GRAD DOBIO KAZNU ZBOG NEPOŠTIVANJA PRAVA ZAPOSLENIKA?

Objavljeno: 10. 01. 2017.


PODIJELI:

Početkom prosinca prošle godine u Narodnim novinama objavljen je natječaj za prijem u službu na neodređeno u Gradu Đakovu.

Tražilo se nekoliko referenata u Uredu gradonačelnika, Odjelu za društvene djelatnosti i Odjelu za komunalne djelatnosti.

Na službenoj stranici Grada objavljeno je proši tjedan kako je za neka radna mjesta natječaj djelomično poništen, a kako je naznačeno, „protiv odluke nije dopušteno podnošenje pravnih lijekova“, odnosno žalba. Nije navedeno pak zašto se neki natječaji djelomično poništavaju.

Za ostala radna mjesta, na kojima već rade zaposleni na određeno, biti će provedeno daljnje testiranje.

Istovremeno pojavila se informacija kako je Grad Đakovo dobio kaznu radi nepoštivanja radnih prava djelatnika zaposlenih na određeno u gradskoj upravi.

Svjesni smo činjenice da se Grad nažalost vodi netransparentno i da ovo nije prvi ovakav slučaj. Prije nekog vremena na gradskom bazenu, nemarom uprave Univerzala otrovano je nekoliko radnika, a njih čak devet radio je u toj tvrtci “na crno” za što je Univerzal platio kaznu od 270.000 kuna. Pozivamo zato gradonačelnika neka pojasni što se točno događa u Gradu, je li istina da je dio zaposlenih tužio Grad te je li uistinu Grad platio spomenutu kaznu!
 
GO SDP-a Đakovo