SDP-ov mladi tim ide u borbu za Đakovo protiv dugogodišnjih lokalnih političara: Gradska vijećnica SDP-a Sanja Bježančević kandidatkinja je za gradonačelnicu

Objavljeno: 12. 04. 2017.


PODIJELI:
Gradska vijećnica SDP-a Sanja Bježančević, kandidatkinja je te stranke za gradonačelnicu Đakova. Bježančević je magistra ekonomije i doktorandica Europskih studija zaposlena kao project managerica, društveno aktivna kroz organizaciju jedine međunarodne filmske revije u Županiji i poznata po svojoj neumornoj borbi u Gradskom vijeću s aktualnom gradskom vlasti.

 

Povrat novca građanima (u svim prigradskim naseljima) koji su dvostruko platili grobna mjesta

Besplatni udžbenici za učenike osnovnih škola

Sufinanciranje mjera stručnog osposobljavanja za mlade

Sufinanciranje specijalističkih ambulanti

 

Kandidati za dogradonačelnike su Danko Kočiš, ICT manager u jednoj njemačkoj tvrtci inače Đakovčanima poznat kao iznimno društveno aktivan te Dejan Hil, liječnik i budući kirurg te predsjednik Mjesnog odbora Budrovci.

Kandidate je predstavio međunarodni tajnik i član predsjedništva SDP-a, Domagoj Hajduković.
Bježančević je napomenula kako je njihova kandidatura alternativa trenutnom stanju te kako će se boriti da Đakovo postane grad svih njegovih građana. „Treba nam sadržaj temeljen na društvenoj odgovornosti, treba nam vizija i odgovorno upravljanje gradom“, napomenula je Bježančević.

Mladi tim program će predstaviti 21. travnja u 19.30 sati u đakovačkom kinu, a napominju kako je njihov program sastavljen od realnih i ostvarivih mjera koje planiraju provoditi od samog početka mandata, a to su: besplatni udžbenici za učenike osnovnih škola, sufinanciranje mjera stručnog osposobljavanja za mlade, sufinanciranje projekata iz mjera Ruralnog razvoja, sufinanciranje specijalističkih ambulanti te povrat novca svim građanima koji su dvostruko platili grobna mjesta (što je bio slučaj u svim prigradskim naseljima Đakova).
 

Mladi SDP-ov tim svjestan je koliko ih truda, rada i odricanja očekuje, ali njihov cilj je da Đakovo postane primjer dobrog života u Slavoniji. „To je naš put, neće biti lako, ali ne pristajemo na manje od spomenutog“, napominju mladi SDP-ovci.