SDP: STVORILI SMO NOVE, PUNO ZDRAVIJE TEMELJE HRVATSKOG GOSPODARSTVA

Objavljeno: 12. 10. 2015.


PODIJELI:

SDPHRRASTE

SDP, HNS, Hrvatski laburisti, HSU, A-HSS i Zagorska stranka, pod koalicijskim nazivom Hrvatska raste,  objavili su program s kojim  izlaze na parlamentarne izbore.

Ubrzanje gospodarskog rasta, jačanje konkurentnosti i poboljšanje poslovne klime, bolji standard i veća socijalna sigurnost, poboljšanje učinkovitosti javnog sektora, obrazovanje za 21. stoljeće, suvremena infrastruktura za novi gospodarski rast i bolji standard građana, očuvanje okoliša i održivi razvoj, regionalni razvoj i decentralitzacija te napredno i sigurno društvo glavne su smjernice s kojima koalicija Hrvatska raste ide tražiti od građana povjerenje za još jedan mandat.

“Nismo prihvatili neoliberalne ekonomske i političke modele koji su stvarali uvjerenje da se jedino politikom štednje i rezova, udarom na socijalna davanja, od zdravstva i obrazovanja do socijalne skrbi, samoregulacijom tržišta i deregulacijom svake zaštite javnih interesa i socijalnih prava može ostvariti napredak.

Poduzetničko okruženje u Hrvatskoj je danas puno bolje. Lakše je i jednostavnije započeti poslovanje. Lokacijske i građevinske dozvole mogu se u najboljim uvjetima dobiti za samo jedan dan. Samo kroz porezne olakšice za reinvestiranu dobit „ostavili“ smo poduzetnicima gotovo 4 mlrd. kn. Uveli smo mogućnost plaćanja PDV-a po naplaćenim umjesto ispostavljenim računima za sve male poduzetnike s prihodima do 3 milijuna kuna.

U idućem mandatu posebnu pozornost posvetit ćemo unapređenju konkurentnosti i povećanju poljoprivredne proizvodnje i generalno proizvodnje hrane. Nakon što smo u prethodnom razdoblju snažno potaknuli turistički i ugostiteljski sektor smanjenjem stope PDV-a s 25 % na međustopu od 13 %, slično ćemo napraviti i u sektoru poljoprivrede i proizvodnje hrane.

Smanjit ćemo stopu poreza na dodanu vrijednost za košaricu izabranih poljoprivrednih I prehrambenih proizvoda, uključujući morsku i riječnu ribu, s 25 % na međustopu od 13 %!” – stoji između ostaloga u izbornom programu koalicije Hrvatska raste. (foto: Hrvatska raste)

 

.