SEDAM MLADIH OBITELJI POTPISALO UGOVORE ZAKUPA GRADSKOG ZEMLJIŠTA U IZNOSU OD 100 KN MJESEČNO

Objavljeno: 08. 02. 2017.


PODIJELI:

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, potpisao je ugovore s mladim obiteljima koje su ostvarile pravo građenja obiteljskih kuća na odabranim gradskim zemljištima u Naselju kardinala Franje Kuharića.

Prvi ugovori u sklopu ovog projekta potpisani su s ukupno 7 mladih obitelji kojima će se kroz ovaj projekt omogućiti jednostavnije i povoljnije rješavanje stambenog pitanja.

Podsjetimo, novi stambeni projekt gradskih zemljišta mladim obiteljima nudi mogućnost svojevrsnog zakupa zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće i to na razdoblje od 99 godina. Taj zakup plaćat će oko 100 kuna mjesečno, a ukoliko za to pokažu interes, nakon razdoblja od deset godina, gradsko zemljište će moći i otkupiti od Grada. Pri tome će cijena zemljišta biti umanjena za ukupan iznos uplaćenog prava građenja koje je i nasljedno.

Važno je naglasiti kako su ovo prve parcele koje Grad dao mladim obiteljima na raspolaganje kroz ovakav model te da ima prostora za proširenje ovog projekta. Naime, Grad raspolaže s otprilike stotinjak parcela kojima kroz ovaj projekt može pomoći mladim obiteljima da jednostavnije dođu do prve nekretnine. Na taj način će ih rasteretiti velikog troška prilikom gradnje obiteljske kuće, a nakon sklopljenog ugovora o pravu građenja na gradskom zemljištu mlade obitelji će imati rok od tri godine za izgradnju kuće – prenose Službene stranice Grada Slavonskog Broda.