Sedam Širokopoljčana na kandidacijskim listama – Stipo Veselinović (4.), Daria Šušak (5.), Marinko Arambašić (11.)…

Objavljeno: 06. 05. 2017.


PODIJELI:
Izboru za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave aktivno se uključilo i sedam Širokopoljčana, odnosno Širokopoljčanki.

KANDIDACIJSKE LISTE
Nakon što su obznanjene kandidacijske liste za izbor članova Gradskog vijeća Grada Đakova upoznati smo sa činjenicom kako ćemo na predstojećim lokalnim izborima imati mogućnost izbora kandidata sa devet lista, kao i još sedam lista za izbor gradonačelnika Grada Đakova.
Kandidati za gradonačelnika su: Branka Barna (Snaga Slavonije i Baranje), Sanja Bježančević (SDP), Maja Žulj, Stranka BM365, Ivana Matković (Živi zid), Robert Majstorović (Most nezavisnih lista), Marin Mandarić (HDZ) i Zoran Vinković (HDSSB, HSS,HNS, HSU, HSLS, HSP, Desno, NS Reformisti, OraH, Hrvatski laburisti, Blok Umirovljenici zajedno), dok su od devet lista za izbor članova Gradskog vijeća sedam stranačkih, jedna Nezavisna lista i lista Stranke umirovljenika.

KANDIDATI ZA GRADSKO VIJEĆE IZ ŠIROKOG POLJA
Predstavnike Širokog Polja među kandidatima za gradonačelnika, odnosno dogradonačelnika ne morate tražiti jer ih nema, dok na listama za Gradsko vijeće možemo naći iza imena Široko Polje.
Istina ne na svim listama, ali ima nas. 
Naravno da je jako bitno hoće li netko ući u Gradsko vijeće, ali je još značajnije da taj netko već kada se tamo našao shvati to odgovorno i pusti svoj glasić u interesu lokalne zajednice, odnosno našeg sela.
Šutnja, ili biti vijećnik kako bi unucima mogao(la) reći da je djed ili baka bila “nešto” selu neće donijeti ništa dobro.

NIKOGA IZ ŠIROKOG POLJA U DVIJE NAJVEĆE STRANKE 
Kandidati su se profilirali, na nama je da odaberemo što želimo.
Onako, pogled na prvu, odmah upada u oči da nas kod dvije velike stranke HDZ-a i SDP-a baš i nema, odnosno da od čak 21 kandidata na njihovim listama nema nikoga iz Širokog Polja.
Ne ulazeći u stranačku podjelu mjesta, ali uz spoznaju da Đakovo ima (samo)devet prigradskih naselja, kod naselja koje broji 1 000 stanovnika za lokalne izbore od 21 kandidata ne nađete na listi baš nikoga tko bi zastupao interese te zajednice ispred stranke. 
Upitnik?
Sigurno da ga mnogi postavljaju!

ŠIROKOPOLJČANI NA LISTAMA
No dobro, ostavimo mi “velike” stranke u njihovom slaganju. 
Radije se okrenimo kockicama slagalice gdje se riječ Široko Polje može lijepo uklopiti.

Uz već spomenute dvije stranke Širokopoljčana nema ni na listama: MOST-a, Nezavisnoj listi Zvonimira Novoselića i listi Živog zida.

Stranka umirovljenika međutim dodijelila je visoko 4. mjesto na listi Stipi Veselinoviću i 20. mjesto Luciji Klaić; Kandidacijska lista “Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti” (nositeljica Maja Žulj) također je našla dva mjesta za Široko Polje – 5. mjesto Daria Šušak i 15. mjesto Mario Šušak; Kandidacijska lista grupe birača (nositeljica Branka Barna) ide s dva širokopoljačka aduta: 11. mjesto Marinko Arambašić i 21. mjesto Robert Smješka; te Kandidacijska lista HDSSB-HSS-HNS-HSU-HSLS-HSP-DESNO-REFORMISTI-ORAH-LABURISTI-BUZ (nositelj  Zoran Vinković) – Široko Polje je zastupljeno s jednim mjestom: 16. na listi je Pavo Kovačević.