30.01.2020

Širokopoljac predao policiji eksploziv i bombe

U utorak, 28. siječnja, u Širokom Polju, građanin je dragovoljno predao 28 kilograma TNT eksploziva, 4 protuoklopne minu TMA 4, ručnu bombu M-75 i  ručnu bombu M-52R.

Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način preuzeo minsko – eksplozivna sredstva.


Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Policija poziva sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – stoji u obavijesti Policijske uprave osječko-baranjske. (Foto: Internet ilustracija)

Please follow and like us:
error0

Portal Široko Polje

nezavisniportalsirokopolje@gmail.com
FB Portal Široko Polje
Videokanal Portal Široko Polje
Siroko Polje
+C