ŠIROKOPOLJAČKI PRVAK HRVATSKE – NAJOPASNIJI ZA VLASTITE PARTNERE

Objavljeno: 27. 03. 2015.


PODIJELI:

jozoprvakhr

Uz nedodirljivog Andreja Kedveš, koji punoljetni staž broji satima, a velike momke u seniorskoj konkurenciji ruši uspješnije nego što su naši stari slagali otkose pšenice, Široko Polje ima još jednog prvaka Hrvatske.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI dok sam negdje pročitao kako stručnjaci govore kako će Andrej vrlo brzo imati problem u Hrvatskoj. Naime predviđaju mu kako zbog svog talenta u Hrvatskoj jednostavno neće moći naći adekvatnog sparing partnera za treniranje.
Drugi širokopoljački (neslužbeni) prvak Hrvatske je Jozo Kovačević, samo što je on puno, puno opasniji od Andreja – ali za vlastite partnere.
Idemo redom.
Jozo je kao što većina Širokopoljčana zna više od 10-ak godina u Domu za starije i nemoćne osobe u Đakovu. Ispunjavajući slobodno vrijeme okušao se u gotovo svim društvenim igrama koje su dostupne članovima Doma. Tako je između ostalog bio nekoliko puta pobjednik Doma u dominama.
Ipak vrhunac natjecateljskog zadovoljstva doživio je 2013. godine kada je kao pobjednik đakovačkog Doma u belotu otišao na natjecanje svih Domova za starije i nemoćne Hrvatske održano u Koprivnici i osvojio srebro. Šlag na Jozin natjecateljski duh bila je prošla 2014. godina, kada u Zagrebu osvaja zlatnu medalju u belotu, u paru s Josipom Ljubas.
U svom dugogodišnjem natjecanju Jozo ima najviše problema s partnerima.
Kako kaže, taman kad se naviknem s nekim igrati, on umre. Zbog te karme koja ga prati, mnogi nerado prihvaćaju njega za partnera, bez obzira na to što ga prati glas kao odličnog igrača belota.
Kruži priča da kada i netko pristane igrati s njim, rodbina lagano počinje skupljati novce, zbog sigurnosti da ih ništa ne iznenadi.