Škole učitelje prisiljavaju da prodaju osiguranja

Objavljeno: 19. 10. 2020.


PODIJELI:

Učitelji i nastavnici razrednici djeci, odnosno njihovim roditeljima, na početku svake školske godine prodaju osiguranjâ. Međutim, očito ne postoji pravilnik koji to propisuje. Nastavnici upozoravaju da ih se tjera da glume trgovačke putnike i da roditeljima dijele odgovaraju na pitanja na koja ne znaju odgovore. Ministarstvo o svemu nema baš neko mišljenje.

 

TEORIJA I PRAKSA U MNOGOČEMU SU U NAŠIM ŠKOLAMA U SUPROTNOSTI

– Teorija (ono što je propisano) i praksa (ono što se zaista radi) u mnogočemu su u našim školama u suprotnosti. Ne znam točno kako je propisano da se osiguravaju učenici u školi, ali ovo kako se sada radi daje roditeljima i svima ostalima za misliti da se mi među ostalim bavimo i prodajom osiguranja, smatra jedna višestruko nagrađivana učiteljica.

OSIGURANJE ISKLJUČIVO PREDMET DOGOVORA ŠKOLE I RODITELJA

– Roditelji, odnosno skrbnici dužni su ispunjavati svoje obveze prema školi isključivo ako se one odnose na ostvarivanje nastavnog plana i programa, a pošto se ovdje ne radi o takvoj obvezi, ona može biti isključivo predmet dogovora između škole i roditelja/odnosno skrbnika, pri čemu roditelji odnosno skrbnici u skladu sa svojim interesima sudjeluju u osiguravanju sredstava za troškove iz ove kategorije, kažu iz Ministarstva – piše između ostalog Srednja.hr.