SKUPŠTINA UNIVERZALA JEDNOGLASNO PRIHVATILA IZVJEŠĆE O POSLOVANJU U 2015. GODINI

Objavljeno: 23. 05. 2016.


PODIJELI:

skupštinauniverzal

Danas je održana Skupština trgovačkoga društva Univerzal, koju uz Grad Đakovo kao većinskog vlasnika čine još i općine Đakovštine: Punitovci, Gorjani, Semeljci, Levanjska Varoš, Viškovci, Strizivojna, Trnava, Drenje i Satnica Đakovačka.

                Skupština je jednoglasno usvojila izvješće o Univerzalovom poslovanju u 2015. godini. Zahvaljujući “povučenim” bespovratnim sredstvima i prihodom od novih djelatnosti, ukupni su prihodi tvrtke povećani za gotovo 3 milijuna kuna i iznose 19,5 milijuna kuna. Dobit tvrtke povećana je za 25%, iznosi 228.000 kuna i odlukom Skupštine raspoređuje se u pokrivanje minusa iz prethodnog razdoblja. Dugotrajna imovina povećana je za 31%, a kratkotrajna imovina za 20%. Kapital i rezerve porasli su za 11%. Potraživanja od kupaca su smanjena za 5,5%.

                Unatoč povećanom opsega poslova, angažmanu na brojnim projektima u gradu i prigradskim naseljima te pružanju novih uslugama u poslovanju, 31. prosinca 2015. Univerzal je imao 92 djelatnika zaposlena na neodređeno. To predstavlja smanjenje broja zaposlenih prirodnim odljevom, odnosno odlascima u mirovinu, iz čega jasno proizlazi kako je, uz racionalizaciju i smanjenje troškova poslovanja, radni učinak tvrtke povećan.

                Načelnik Općine Satnica Đakovačka Željko Šimić pohvalio je vidno unaprjeđenje Univerzalova poslovanja, realizaciju brojnih projekata i rad Uprave društva koja, istaknuo je Šimić, izuzetno dobro surađuje s Gradom Đakovom, ali i okolnim općinama.

.