SLAVONCI MEĐU NAJBOLJIM PODUZETNICIMA U 2015.

Objavljeno: 02. 09. 2016.


PODIJELI:

poslodavac

Na 20. nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, koji se održava u Splitu, u četvrtak navečer dodijeljene su nagrade najboljim poduzetnicima za 2015. godinu u devet kategorija.

Kandidati za nagrade, kako je obrazloženo, morali su ispunjavati tri kriterija: porast vrijednosti poslovnih prihoda u posljednje 2 godine, učešće vrijednosti izvoza u ukupnom prihodu u 2015. godini  i rast broja zaposlenih u posljednje dvije godine.

U kategoriji najbolji mikro poduzetnik nagrada je dodijeljena tvrtki “Advanced maritime venture” iz Supetra, koja se bavi nuđenjem tečajeva za izobrazbu pomoraca, dok je u kategoriji najbolji mali poduzetnik nagrada pripala tvrtki “Suvremeni materijali i tehnologije” iz Zagreba koja se bavi proizvodnjom interijerskih i enterijerskih obloga za putnička vozila, a u kategoriji srednji poduzetnik nagrada pripala tvrtki “Delt papir” iz Zagreba koja se bavi proizvodnjom papirnatih proizvoda.

U kategoriji najbolja žena poduzetnica nagradu je dobila tvrtka “Estherm” iz Svete Nedjelje koja se bavi proizvodnjom industrijskih i laboratorijskih peći, a za najboljeg obrtnika proglašena je tvrtka “Microplet” iz Pleternice koja se bavi proizvodnjom plastike i obradom metala.

U kategoriji najbolji izvoznik nagrada je pripala tvrtki  “Phoenix” iz Orahovice koja se bavi proizvodnjom metalnih opruga, dok je u kategoriji najbolji inovativni poduzetnik nagradu dobila tvrtka “Agrivi” iz Kutine koja informativnim softverom prati uzgoj poljoprivrednih proizvoda.
Za najbolju poduzetničku zonu u 2015. godini proglašena je Poduzetnička zona Janjevci iz Donjeg Miholjca, a nagradu za najbolju poduzetničku potpornu instituciju dobio je “Tehnološki park Vinkovci”  – navodi se između ostalog iz Ministarstva poduzetništva i obrta.(HINA)

 

 

.