SLAVONSKI BROD DOBIO PRIZNANJE ZBOG SMANJENJA NEZAPOSLENOSTI

Objavljeno: 24. 12. 2016.


PODIJELI:

Analizirajući proračun za 2015. godinu portal gradonačelnik.hr dodijelio je priznanje Gradskoj upravi zbog iznimnog doprinosa u smanjenju nezaposlenosti, a Slavonski Brod je u ovoj kategoriji svrstan u top deset gradova u Hrvatskoj.

Naime, prema analizi portala gradonačelnik.hr, gledajući apsolutne brojke, Slavonski Brod je definitivni rekorder u Hrvatskoj sa smanjenjem broja nezaposlenih za 5.154 odnosno za 43,4 posto u razdoblju od tri godine.

Grad Slavonski Brod već godinama stvara što bolje uvjete za poduzetnike čije investicije donose nova radna mjesta. Samo tijekom ove godine izvedeni su 7,3 milijuna kuna vrijedni na uređenju Gospodarske zone koji će omogućiti pokretanje novih proizvodno-poslovnih pogona i otvaranje novih radnih mjesta.
Uz ulaganja u gospodarske zone, Grad nudi i niz olakšice za investitore, poput oslobođenja od plaćanja komunalnog doprinosa u visini i do 100 posto, umanjenja komunalne naknade te djelomičnog ili potpunog oslobađanja od plaćanja poreza na tvrtku. Upravo ovakvi u uvjeti za poduzetnike doveli su tijekom ove godine i do novih investicija na području Zone malog gospodarstva Kolonija.

Priznanje portala gradonačelnik.hr dodjeljuje se najboljim gradovima koji se nalaze u top deset prema analizi različitih proračunskih stavki, a cilj je nagraditi one gradove koji predstavljaju uspješne primjere lokalne politike.