Služeći u Domu Gospodnjem

Objavljeno: 01. 11. 2019.


PODIJELI:

U susret 175. godišnjici crkve sv. Izidora ovaj tjedan pokušavamo napraviti nekakav presjek i izvući zanimljivije crtice (predugo bi trajalo za puno više).

Nakon što se Portal prisjetio nezaboravnih zvonara Mije i Marije Džambića, predstavljamo sadašnju sakristanku Mariju Jagodić, koja je upravo od pokojnih zvonara prije 12 godina preuzela dužnost i brigu o crkvi sv. Izidora.

A Marija to radi sjajno, gotovo danonoćno boravi u crkvi, a od riječi puno će više reći fotografije ili još bolje ako niste iz Širokog Polja svratite do crkve sv. Izidora u bilo koje vrijeme – sve je čisto, puno cvijeća… i velika je vjerojatnost da će i Marija biti negdje oko crkve.

 

Kao što je rečeno Marija Jagodić je 2007. godine preuzela dužnost brinući se o misnom ruhu i urednosti crkve i dosta velikog vanjskog crkvenog prostora.

Naravno da bi joj bilo teško obaviti sav taj posao sama, ali uz veliku potporu supruga Slavka crkva sv. Izidora uvijek je u sjajnom izdanju.

Svaki događaj u crkvi je u dogovoru sa župnikom ili crkvenim vijećem, tako da u tom smislu postoji dobra suradnja.

Osim brige o crkvenom ruhu, urednosti crkvenog prostora iznutra i izvana Marija je dugogodišnja voditeljica crkvenog zbora.

Uz njezino vodstvo i pomoć moje malenkosti prije 10-ak godina Crkveni zbor “Sunce” snimio je i nosač zvuka (CD), sa 20 crkvenih pjesama.

Kada dođete na nedjelju proslavu 175. obljetnice crkve sv. Izidora potražite ju pogledom na čelu crkvenog zbora – sav sjaj i ljepota crkve sv. Izidora njezinih su ruku djelo. 

SUTRA – POVIJEST CRKVE SV. IZIDORA