Soldo: Milijunsku štetu Ripić treba platiti i podnijeti ostavku!

Objavljeno: 29. 01. 2021.


PODIJELI:

Na priopćenje Univerzala stiglo je novo očitovanje Gorana Solde, vijećnika u GV Grada Đakova.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Budući da Stjepan Ripić javnosti ni danas, mjesecima nakon što je gradski komunalac pravomoćno izgubio brojne sporove nije odgovorio koliko je svojim nezakonitim odlukama o izvanrednim otkazima oštetio gradski komunalac te koliko je zapravo to trgovačko društvo moralo do sada platiti na temelju pravomoćnih presuda za sudske troškove, zatezne kamate, zaostale plaće za izgubljene radne sporove, prekršajne kazne, odvjetnicima za lažna prijavljivanja i drugo pozivam ga da to napokon to učini javno i transparentno!

Pozivam istog da javnosti predoči financijske kartice koliko je točno novca građana potrošio na angažman čak 5 odvjetnika iz Zagreba, Osijeka i Đakova, jer za pretpostaviti je da je to barem u visini naknade za Johna Smitha.

Nikada nisam rekao da je Ripić nezakonitim odlukama samo u mom sporu, a kojeg sam osobno pokrenuo i pravomoćno dobio protiv Univerzala oštetio tvrtku za milijun kuna nego sam rekao da je riječ o ukupnim troškovima s obzirom da je isti donio čitav niz nezakonitih oduka, otkaza, prekršaja i drugo.

Podsjetit ću da si Ripić imenovan na čelo Univerzala bez završene visoke stručne spremne i bez provođenja javnog natječaja sada daje za pravo objašnjavati javnosti pravomoćne presude Vrhovnog suda i uspoređivati ih sa svojim nepravomoćnim i neutemeljenim optužbama koje je putem čak tri odvjetnika iz Zagreba, Osijeka i Đakova angažirao na trošak Univerzala a sve kako bi se obračunao sa trojicom radnika koji su tužili Univerzal i dobili sporove protiv gradskog komunalca.

Budući da je direktor Ripić sam donosio nezakonite odluke i dalje ga pozivam da javno objavi koliko je to koštalo Univerzal, te da štetu koju je počinio svojim nezakonitim odlukama sada plati iz svog džepa i podnese ostavku, a ne da njegove rabote plaćaju radnici Univerzala i građani.

Neka usput javno objasni kako je zaposlio suprugu na neodređeno na novo radno mjesto u Centru za Socijalnu skrb Đakovo i zašto je donio odluku da mu trgovačko društvo Univerzal javnim novcem kupi kako kaže novi „skromni“ privatno službeni automobil da bi se isti svakodnevno vozio u Piškorevce, obilazio stranačke sastanke, trgovačke centre, oranice, nasade jabuka i drugo.

S pravom se pitamo zašto pravo na kako ga Ripić naziva „skromni“ privatno službeni automobil vrijedan oko 120.000,00 kuna a plaćen gradskim novcem ima samo on a nemaju ostali građani?”