Soldo: Stjepan Ripić oštetio Univezal za milijun kuna

Objavljeno: 28. 01. 2021.


PODIJELI:

Nakon jučerašnje objave kako su u gradskom komunalcu Univerzalu bivši djelatnici počinili više kaznenih djela na štetu trgovačkog društva, stiglo je i priopćenje vijećnika u Gradskom vijeću Đakova Gorana Solde, u kojem se iznosi da je sadašnji direktor Univerzala Stjepan Ripić oštetio gradski komunalac za barem milijun kuna.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Nezakonitim odluka o izvanrednim otkazima direktor Univerzala Stjepan Ripić, oštetio je gradski komunalac za barem milijun kuna, koliko je to trgovačko društvo moralo do sada platiti na temelju pravomoćnih presuda za sudske troškove, zatezne kamate, zaostale plaće za izgubljene radne sporove, prekršajne kazne, odvjetnicima za lažna prijavljivanja i drugo.

Podsjećam da je Stjepan Ripić, iako bez završenog fakulteta, bez visoke stručne spremne, imenovan na čelo Univerzala i to bez provođenja javnog natječaja, usprkos brojnim mladim i školovanim ljudima. Isti je isključivo u cilju političke odmazde, unatoč pravnicima unutar tvrtke, angažirao čitav niz odvjetnika iz Zagreba, Osijeka i Đakova a koje plaćaju građani grada Đakova kako bi se obračunao sa neistomišljenicima.

Svaki direktor, odnosno odgovorna osoba je imenovana da donosi zakonite odluke. Budući da je riječ o javnom novcu pozivam odgovornu osobu Univerzala Stjepana Ripića, koji je samostalno, bez suglasnosti Sindikata donosio kažnjive i nezakonite odluke da napokon javno objavi koliko je to sve koštalo do sada Univerzal i koliko je još tužbi u tijeku protiv Univerzala?  

Pozivam ga da štetu koju je počinio svojim nezakonitim odlukama sada plati iz svog džepa, a ne da njegove rabote i nezakonitosti (slične onima kakve je radio kao „uspješni“ direktor Pana Trgopromet u stečaju) sada plaćaju radnici Univerzala i građani.

Uz to, javnost bi sigurno voljela doznati zašto je taj „partijski potrčko“ Ripić donio odluku da mu trgovačko društvo Univerzal kupi privatno službeni automobil s kojim svakodnevno putuje u Piškorevce, obilazi trgovačke centre, oranice, nasade jabuka, ali i ženino novo radno mjesto u Centru za Socijalnu skrb Đakovo.

Goran Soldo, vijećnik u Gradskom vijeću Đakova