STUDENTI DO DŽEPARCA ČIŠĆENJEM SNIJEGA

Objavljeno: 13. 10. 2016.


PODIJELI:

univrzalstudenti

Đakovački Univerzal na zimskom uređenju grada ponovno angažira studente

ĐAKOVO – Kako bi građanima pružila još bolju uslugu, a grad zimi učinila čišćim i urednijim, tvrtka Univerzal započinje pripreme za zimsku službu. Osim što će vlastitom operativom održavati gradske i lokalne ceste, nogostupe i parkirališta, đakovački će komunalac za poslove čišćenja snijega, kao i prošle zime, angažirati studente! – Studenti će kao mladi ljudi dati doprinos zimskom uređenju svoga grada i pomoći sugrađanima da nogostupi i ostale pješacima važne relacije budu čim prije prohodne i čiste. Redovnim studentima, bez obzira gdje studiraju, što je najvažnije, dajemo priliku da si zarade džeparac. Prijavnice mogu pronaći na Univerzalovoj internetskoj i Facebook stranici, kaže predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo.

univerzalstudenti2Dodaje da se zimus prvi put proveden ovakav projekt pokazao pozitivnim. Za obavljeni posao, po završetku sezone i obračunu ukupnog broja sati provedenih na terenu, bit će im isplaćena naknada u neto iznosu od 20 kuna po radnom satu, uvećanom za troškove studentskog servisa i doprinose.

Prve snježne pahulje i niske temperature Univerzalova zimska služba dočekat će u punoj pripravnosti, s provjerenom i pripremljenom svom mehanizacijom, kamionima i traktorima opremljenima ralicama i rasipačima, malim lako pokretnim radnim strojevima za čišćenje pješačkih zona i parkirališta, ali i dovoljnim količinama soli i sipine za posipavanje prometnica. – Prošle smo zime dobrom koordinacijom i organizacijom posla dokazali kako smo uslijed jačih snježnih naleta sposobni brzo poplužiti sve gradske i lokalne ceste i omogućiti normalno funkcioniranje prometa. Naši su djelatnici neprestano bili na terenu i raščišćavali ne samo prometnice, već i nogostupe. Za obavljeni smo posao dobili brojne pohvale građana, prisjeća se Univerzalov direktor Mile Kaselj.

univerzalstudenti3U sklopu priprema za zimski režim rada, Univerzal će 18. studenog na parkiralištu podno Strossmayerovog perivoja predstaviti gradsku zimsku službu. Otvoren je i dežurni telefon 091/400 1800. – Uz vlastite snage povjerenje dajemo mladim Đakovčanima, studentima, zaključuje Soldo, od kojih očekuje angažiranje, žele li pokazati koliko vole svoj grad. Osim popunjene prijavnice, kandidati će Univerzalu biti obavezni dostaviti i ugovor sa Studentskim centrom, bez obzira o kojem je veleučilištu ili sveučilištu riječ.