SUVREMENA ATLETSKA STAZA ZA SREDNJOŠKOLCE, SPORTAŠE I REKREATIVCE

Objavljeno: 19. 10. 2016.


PODIJELI:

at

Nova ulaganja u sport na igralištu đakovačkih srednjih škola

ĐAKOVO – Tri će đakovačke srednje škole do proljeća na svom sportskom igralištu dobiti suvremenu atletsku stazu s tartan podlogom.

atle– Postojeća je atletska staza u vrlo lošem stanju, na šljunku pomiješanom s utabanom zemljom. Uz rubove je u stazu urastao korov, cijeli je teren neravan i bez ikakve odvodnje oborinskih voda. Prava je sreća da u ovim uvjetima nije bilo većih ozljeda. Kako se staza dugi niz godina svakodnevno koristi za potrebe nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, a često je koriste i brojni sportaši i rekreativci, nametnula se potreba njezine potpune rekonstrukcije. Grad i škole detektirali su problem, već je izrađena projektna dokumentacija i evo nas pred samom realizacijom projekta, pojašnjava predsjednik Gradskoga vijeća Đakova Goran Soldo.

atletSportski tereni Gimnazije Antuna Gustava Matoša, Ekonomske škole “Braća Radić” i Srednje strukovne škole Antuna Horvata sadrže dva igrališta za mali nogomet ili rukomet, dva košarkaška igrališta i jedno odbojkaško. Sva igrališta “zaokružuje” danas loša i neugledna atletska staza široka oko pet i dugačka tristo metara, koja u ovakvome stanju uskoro odlazi u zaborav. Nova staza imat će šest pruga dužine 100 metara i 4 pruge u punom profilu od 400 metara.

– Investicija vrijedna čak pola milijuna kuna ima višestruke efekte i predstavlja kvalitativni pomak za đakovački sport. Donijet će napokon primjerene uvjete za odvijanje nastave tjelesnog na otvorenom za sve naše srednje škole, koristit će je atletičari i rekreativci, a za kondicijske treninge brojni sportaši, dodaje Soldo i najavljuje kako je projektom rekonstrukcije i uređenja atletske staze predviđeno postavljanje nove štedne rasvjete ne samo staze, već i sportskih terena.

atleti     atletika

.