Sveci u derbiju pred punim gledalištem odličnom igrom razmontirali goste

Objavljeno: 12. 03. 2017.


PODIJELI:

Nakon posvete igrališta nogometaši Hajduka odličnim premijernim nastupom otvorili drugi dio sezone.

Sveta vodica vlč. Benakovića ima čarobne moći.

PUN STADION U ŠIROKOM POLJU

Iz Hajduka se ne mogu sjetiti kada su imali pun stadion, a teško da bi se sjetili i kada su onako dobro odigrali kao danas prvo poluvrijeme, pa dolazak domaćih navijača, bodrenje ekipe…

Trećeplasirana ekipa 2. ŽNL, Slavonija iz Punitovaca gubila je u Širokom Polju prvo poluvrijeme 2:0, a otišli su na odmor presretni.

Odmah na početku, danas inače jako dobri Dino Vuković, dva puta ih je propustio matirati iz čistih prilika. Očigledno je bilo da su gosti na konopcima, samo se tražio način kako da ih se dokrajči.

MAESTRALNI BORNA BLAŽEKOVIĆ

Našao ga je Borna Blažeković, sigurno igrač utakmice danas (iako je bilo puno dobrih pojedinaca), velemajstorskim udarcem pod gredu sa sredine šesnaesterca.

Odmah nakon toga na 2:0 je povisio Dino Vuković, Hajduk nije stao, prema razvoju događaja na terenu gostima je prijetila katastrofa.

Do kraja poluvremena Ivan Tomas s 2-3 metra pogađa vratnicu, a nakon njega u veleslalomu s gotovo polovice igrališta Borna Blažeković izbija sam pred golmana i s nekih 5-6 metara gađa vratnicu.

Punitovčani su drugo poluvrijeme sredili redove, igra se uravnotežila, da bi polovicom poluvremena gosti uspjeli i smanjiti na 2:1.

I jedni i drugi do kraja su više prijetili, nego što je bilo pravih šansi. Hajduku i u tom vremenu nije sviran klasičan penal, iako sudačke propuste više ne treba komentirati, takvim odlukama najviše štete sebi.

Pobjeda u derbiju pred prepunim gledalištem s ovakvom igrom (osobito 1. poluvrijeme) bianco je mjenica za sljedeću utakmicu.

Danas se vidjelo da ljudi vole dobar nogomet, odigrajte dobro, ostavite srce na terenu – stadion će biti pun.