SVJETSKA TEHNOLOGIJA U STROJARSKOJ I TEHNIČKOJ ŠKOLI OSIJEK

Objavljeno: 27. 04. 2016.


PODIJELI:

strojarska

Strojarsko tehnička škola Osijek u suradnji s Osječko-baranjskom županijom nabavila je gotovo 400.000 kuna vrijedan CNC stroj koji će značajno poboljšati kvalitetu nastave iz područja novih tehnologija.

Radi se o Verikalnom obradnom centru (CNC glodalica) koji je smješten u novouređenu specijaliziranu učeničku radionicu, koju je danas, 26. travnja 2016. godine, svečano otvorio župan dr. sc. Vladimir Šišljagić. Nabavkom ovog stroja značajno su se poboljšale mogućnosti realizacije praktične nastave za učenike koji će sada učiti na suvremenom, pravom industrijskom stroju, pa će po završetku školovanja biti spremni odmah se uključiti u proizvodnju.
Kako je istaknuo ravnatelj Strojarsko tehničke škole Ivan Adrić, stroj predstavlja sam vrh u tehnologiji obrade metala, a njime upravljaju osposobljeni nastavnici, a najviše koristi imat će učenici, budući CNC operateri i računalni tehničari za strojarstvo, koji se obrazuju za rad i na CNC tehnologijama.
Ukupna cijena stroja s PDV-om je 394.218,72 kn. Stroj je kupljen postupkom javne nabave i to putem financijskog leasinga. Učešće za leasing u iznosu od 100.000,00 kn je osigurala Osječko-baranjka županija, a ostatak do punog iznosa će platiti škola iz vlastitih prihoda kroz 36 rata – stoji u obavijesti Osječko-baranjske županije.

 

.