Telegram: Afera s lažnim mailom je ništa; to kako gradonačelnik Đakova zapošljava prijatelje naprosto je senzacija

Objavljeno: 24. 09. 2018.


PODIJELI:
Nevjerojatan propust koji se dogodio u Gradu Đakovu s čijeg je računa, samo na osnovu lažirane e-poruke koja je sadržavala ime gradonačelnika Marina Mandarića, tamošnji šef financija, Slavko Troha, na inozemni račun prebacio 50.000 eura, posljedica je općeg nereda i javašluka koji vlada u đakovačkoj gradskoj upravi – piše Telegram.

Više sugovornika s kojima smo razgovarali kažu kao je dolaskom novog gradonačelnika (Mandarić je izabran na listi HDZ-a u lipnju prošle godine) najveća briga postalo uhljebljivanje prijatelja, kumova i rodbine, a da se o vođenju grada i funkcioniranju gradskih tvrtki vodi malo ili nimalo računa. I sve to, usprkos činjenici da gradonačelnik Mandarić ima dva profesionalna zamjenika (s plaćama od oko 15 tisuća kuna neto), što ranije nije bio slučaj.
Iako se čelni ljudi gradskih tvrtki biraju natječajem, gradonačelnik Mandarić u dvije najvažnije gradske tvrtke, Vodovod i Univerzal, postavio je direktore bez natječaja. Tako je na čelo tvrtke Vodovod došao Ivan Kočiš, a u Univerzal Stjepan Ripić. Doduše u društvenom ugovoru stoji kako direktori gradskih tvrtki mogu biti imenovani do raspisivanja natječaja, no Kočiš je dužnost preuzeo u listopadu prošle godine, a Ripić još u srpnju 2017., odmah nakon što je Mandarić postao gradonačelnik – piše Telegram.

”Sva zapošljavanja u trgovačkom društvu Univerzal d.o.o. Đakovo, provodimo u skladu sa zakonom, internim aktima i u skladu s dugogodišnjom poslovnom praksom. Vaše drugo pitanje o korištenju automobila; pravo korištenja službenog automobila je definirano ugovorom koji je također u skladu s dugogodišnjom poslovnom praksom”, stoji u nepotpisanom odgovoru poslanom sa službene e-adrese tvrtke Univerzal – piše između ostalog Drago Hedl za Telegram.

VIŠE na TELEGRAM.hr.