Telegram teško optužuje – Vinković: Hedl insinuira

Objavljeno: 18. 05. 2017.


PODIJELI:

“Zoran Vinković, gradonačelnik Đakova, novcem tog grada, kupio je 5.108 četvornih metara zemljišta koje graniči s njegovim privatnim posjedom, rančem na kojem ima veliku kuću i štalu, i za to platio 225.000 kuna” – teško optužuje web portal Telegram, odnosno novinar Drago Hedl, gradonačelnika Đakova.

“U zapisniku sastavljenom 13. listopada prošle godine, koji je s vlasnikom tog zemljišta osobno potpisao Vinković, stoji da je spomenutih pola hektara oranice kupljeno radi ”rješavanja imovinskopravnih odnosa u svrhu osiguranja zemljišta za rekonstrukciju lokalne ceste Pisak Đakovački – Arduševac – Đurđanci”.

“Manje od mjesec dana nakon nagodbe o naknadi u iznosu od 225.000 kuna, Grad Đakovo je, 10. studenoga prošle godine, vlasniku zemljišta Željku Lukačeviću, žurno, dva i pol mjeseca prije roka, u cijelosti isplatio traženu cijenu, mada je u zapisniku stajalo da je to u obvezi učiniti do 31. siječnja ove godine. “Supruga gradonačelnika Vinkovića u dva je navrata, jednom izravno, a jednom putem posrednika, pokušala od mene kupiti to zemljište, ali nisam bio zainteresiran za prodaju”, kaže Željko Lukačević – piše između ostalog Telegram.

“Gradonačelnik Zoran Vinković oglasio se povodom vijesti na web portalu Telegrama, istraživačkog novinara koji se specijalizirao za praćenje, kako navodi, njegova rada Drage Hedla” – prenosi Novi radio.

“Hedl insinuira, navodi dalje u svom dopisu, da će gradonačelnik prekršiti zakon kako bi građaninu Zoranu Vinkoviću omogućio kupovinu zemljišta plaćenog gradskim novcem. Kaže, kako je manje od mjesec dana nakon nagodbe o naknadi u iznosu od 225.000 kuna, Grad Đakovo 10. studenoga prošle godine, vlasniku zemljišta Željku Lukačeviću, žurno, dva i pol mjeseca prije roka, u cijelosti isplatio traženu cijenu, mada je u zapisniku stajalo da je to u obvezi učiniti do 31. siječnja ove godine, dodaje Vinković naglašavajući da je iznos definiran ugovorom, isplaćen u cijelosti.

Izgradnja navedene županijske ceste je u pripremi već nekoliko godina, ali do sada nije mogla biti realizirana upravo zbog toga što vlasnici zemljišta nisu htjeli prodati dijelove svojih parcela kako bi ona mogla biti i izgrađena. Sada kada je konačno riješen i taj problem, a riješio ga je Grad Đakovo otkupivši potrebno zemljište, dok će Županija osječko-baranjska financirati izgradnju ceste, novinar Hedl pokušava sve izokrenuti i mene napraviti lopovom, navodi Vinković” – prenosi između ostalog Novi radio priopćenje gradonačelnika Vinkovića.